O rețetă care își are originea în Spania, dar pe care că o putem adapta stilului de viață personal. Puteți folosi această tortilla ca bază pentru un mic dejun consistent sau o puteți servi ca gustare fiind o alegere light.
Ingrediente pentru 4 tortilla mari:
- 2 dovlecei
- 2 ouă
- 2 linguri făină de năut (sau ce altă făină doriți să folosiți, NU albă)
- sare
- ulei de măsline (pentru a stropi/ unge tigaia)
Mod de preparare:
Dovlecelul l-am dat pe răzătoarea cea mai mică și apoi l-am stors foarte bine de excesul de apă. Este foarte important să scurgeți bine excesul de lichid, altfel este posibil să nu se lege compoziția și să nu iasă ceea ce vedeți în poze.
Dovlecelul, bine scurs, l-am amestecat cu cele 2 ouă, sarea și făina de năut.
Am încins o tigaie în care am picurat puțin ulei de măsline.
Am luat cu o lingură din compoziție și am întins-o în tigaie, încet. O spatulă vă poate fi de ajutor. Am lăsat tortilla 2 minute la o temperatură medie și apoi am întors-o pentru încă 2 minute.
Într-o altă tigaie am adăugat câteva ciuperci feliate și o mână de baby spananc, cu acest amestec am servit tortilla.
Se poate adăuga brânză rasă și în compoziție.
Sursă rețetă: danielaniculi.ro