Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Top cinci greșeli frecvente pe care le faci când gătești la air frye

    25/05/20252 Mins Read32
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Air fryerul a devenit rapid un ajutor de nădejde în multe bucătării, promițând mese mai sănătoase, crocante și rapid preparate. Însă, chiar dacă pare simplu de folosit, mulți utilizatori fac greșeli care compromit rezultatul final.

    Air fryerul este un gadget util, dar eficiența lui depinde mult de modul în care îl folosești. Evitând aceste greșeli simple, poți transforma orice masă într-o experiență crocantă, rapidă și sănătoasă.

    Cinci greșeli când gătești la air fryer și cum să le eviți

    1. Supraaglomerezi coșul

    O greșeală clasică este să îndeși prea multe ingrediente deodată. Când coșul e plin, aerul cald nu mai circulă uniform, iar mâncarea nu se va rumeni cum trebuie. Soluția: gătește în mai multe tranșe sau folosește un model de air fryer mai mare.

    2. Nu preîncălzești aparatul

    Deși nu toate modelele cer preîncălzire, majoritatea rețetelor ies mai bine dacă friteuza este încălzită câteva minute înainte. Un aparat cald ajută la formarea rapidă a unei cruste crocante.

    3. Folosești ulei în exces sau tipul greșit

    Air fryerul nu are nevoie de mult ulei. Ba mai mult, uleiurile cu punct de ardere scăzut, precum cel de măsline extravirgin, pot degaja fum. Ideal este să folosești puțin ulei vegetal cu punct de ardere ridicat (cum ar fi cel de rapiță sau floarea-soarelui).

    4. Nu întorci alimentele în timpul gătirii

    Chiar dacă aerul circulă, unele zone ale coșului se pot încălzi mai tare decât altele. Agitarea sau întoarcerea alimentelor la jumătatea timpului asigură o rumenire uniformă.

    5. Nu cureți aparatul suficient de des

    Resturile de mâncare arse sau grăsimea acumulată pot influența gustul alimentelor și chiar pot provoca fum. Curăță coșul și sertarul după fiecare utilizare, iar periodic verifică și elementele de încălzire.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.