Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tonul din conservă: combinații perfecte pentru orice masă

    18/01/20252 Mins Read33
    Sursa foto: poftabuna.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Există o multitudine de motive pentru care e bine să ai mereu o conservă de ton acasă. Combinațiile reușite cu ton sunt foarte multe: cu salată verde, spanac, rucola sau alte salate verzi, cu roșii, ardei, castraveți, dovlecei, vinete, fasole verde, cu lămâie, avocado, cu leguminoase precum fasolea, mazărea și năutul, cu brânzeturi precum telemeaua, feta, parmezan, mozzarella, caș proaspăt de vacă sau de oaie, cu ouă, cu măsline și capere, cu cartofi și porumb, în salate cu cereale boabe, precum orz sau orez.

    Preparate reci și preparate calde cu ton din conservă

    Înainte de toate, e un ingredient perfect pentru un sandviș sau de rulat într-o lipie împreună cu tot felul de alte complemente de gust și nutriționale: rucola, salată verde, roșii, castravate, brânză, ou, maioneză de avocado sau dressing din iaurt. Tot legat de pâine sau bruschette, avem și soluția unui paté de ton foarte ușor de preparat și fără multe grăsimi.

    Ca și preparate mai elaborate, putem folosi ton din conservă la ardei umpluți sau roșii umplute. Dar tonul este un ingredient esențial, de exemplu, într-o rețetă italiană clasică de vară foarte rafinată, vitello tonnato, adică friptură rece de vită cu sos de maioneză și ton. Însă poate înlocui carnea și într-un preparat la cuptor de tip loaf (meat loaf sau tuna loaf), în stilul drobului românesc tradițional.

    Alte idei și combinații simple, pline de gust:

    -ouă umplute cu ton: din gălbenuș de ou fiert, ton, lămâie, sare, piper

    -salată rece de ton cu năut, roșii, rucola/salată verde, dressing de iaurt

    -salată rece de ton cu fasole, ceapă roșie sau ceapă verde, ardei, boabe de orz sau de hrișcă

    -salată rece de ton cu salată verde, porumb, mozzarella, roșii

    -salată rece de ton cu fasole verde, roșii, cartofi

    -salată de cartofi cu ton și conopidă cu dressing de iaurt

    -salată mexicană din fasole, porumb și avocado, cu ton

    -salată de conopidă fiartă cu ton, măsline și usturoi

    -salată Nisa

    -chifteluțe de ton, cu compoziție din ton, usturoi, pătrunjel, pesmet sau pâine, ou

    -tartă tip quiche umplută cu ton, mozzarella, ardei

    -sos pentru paste cu ton, combinat cu roșii, măsline, capere, dovlecei, broccoli, ardei, vinete, lămâie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Cultură 15/10/2025

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Muncă 15/10/2025

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    Odihnă 15/10/2025

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.861 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.145 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025631 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025607 Views
    Recomandate
    Cultură 15/10/20251 Min Read3 Views

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Șase artiști și lucrători culturali din R. Moldova au oportunitatea de a participa la un…

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Tatiana Țîbuleac își sărbătorește ziua de naștere: romanele care au impresionat cititorii și criticii

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Tinerii artiști din R. Moldova pot aplica pentru un stagiu cultural de două luni la Viena

    Certificat de competențe digitale pentru liceeni – înscrierile sunt deschise

    UE pregătește reguli noi pentru a limita închirierile pe termen scurt

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.