Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Terciul de ovăz cu mere și unt de arahide, bogat în proteine: cel mai bun mod de a-ți începe ziua

    04/09/20252 Mins Read20
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acest terci de ovăz lăsat la înmuiat peste noapte, cu mere și unt de arahide, bogat în proteine, reprezintă un mic dejun sățios, perfect pentru un început de zi. Untul de arahide cremos și iaurtul în stil grecesc oferă un aport generos de proteine, care te ajută să te simți sătul și plin de energie întreaga dimineață, promite EatingWell.

    Merele aduc un echilibru ideal între dulce și acrișor și își păstrează textura chiar și după o noapte la frigider. Pe măsură ce ovăzul – bogat în fibre – se hidratează, absoarbe toate aromele cremoase, de nuci și subtil dulci, rezultând într-un mic dejun la pachet, hrănitor și delicios.

    Sursa foto: EatingWell
    Ingrediente:
    • 2 mere mici (aproximativ 170 g fiecare)
    • 2 căni de fulgi de ovăz integral
    • 2 căni de lapte de soia neîndulcit
    • ¾ cană de iaurt simplu, fără grăsimi, strecurat (tip grecesc)
    • 4 linguri de unt de arahide natural, cremos
    • 2 linguri de sirop de arțar pur
    • 1 lingură de extract de vanilie
    • ¼ linguriță de sare
    • ⅛ linguriță de scorțișoară măcinată
    Mod de preparare:
    1. Taie un măr în bucăți mici, potrivite pentru o înghițitură.
    2. Într-un bol mediu, amestecă 2 căni de fulgi de ovăz, 2 căni de lapte de soia, ¾ cană de iaurt, 3 linguri de unt de arahide, 2 linguri de sirop de arțar, 1 lingură de extract de vanilie, ¼ linguriță de sare și ⅛ linguriță de scorțișoară. Bate bine cu un tel până la omogenizare. Adaugă mărul tăiat cubulețe și amestecă ușor. Acoperă bolul și lasă-l la frigider cel puțin 8 ore, până când compoziția se îngroașă.
    3. Când ești gata să servești, împarte compoziția de ovăz în 4 borcane de 240 ml fiecare. Împarte uniform lingura rămasă de unt de arahide, adăugând aproximativ ¾ de linguriță în fiecare borcan. Taie mărunt jumătate din mărul rămas și presară câte aproximativ 3 linguri peste fiecare porție. (Păstrează cealaltă jumătate de măr pentru altă utilizare.)

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/10/2025

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Advertoriale 27/10/2025

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Gastronomie 27/10/2025

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.565 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.071 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.995 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.691 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/10/20253 Mins Read0 Views

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Toate vertebratele cască sau manifestă un comportament care este cel puțin recognoscibil ca fiind asemănător…

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.