Dovleceii se aleg mici și de culoare verde, pentru că aceștia sunt cei mai aromați. Când sunt prea mari, dovleceii nu mai au aceeași savoare și pot fi folosiți pentru a fi umpluți sau prăjiți.
Ingrediente:
- 2 dovlecei medii
- ½ linguriță de sare
- 1 ceapă, tocată fin
- 4 felii de bacon, tăiate subțire
- ½ cană (75g) de făină fără gluten
- ½ cană (100g) de porumb proaspăt (sau congelat)
- ½ cană (75g) de mazăre congelată
- 5 ouă
- ½ cană (125ml) de lapte
- 1 cană (100g) de cașcaval ras
- 4 roșii, tăiate felii (roșiile heirloom sunt o opțiune grozavă)
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă (aproximativ 20×25 cm) cu hârtie de copt, lăsând-o să atârne puțin pe margini.
- Într-un bol, puneți dovleceii dați pe răzătoare și presărați sare. Amestecați, apoi puneți-i într-un prosop curat și stoarceți excesul de apă din dovlecei.
- După ce ați stors doleceii, puneți-i înapoi în bol, alături de ceapă și bacon. Încorporați făina cu ajutorul unei spatule.
- Într-un bol mic, puneți porumbul și mazărea, turnând apă fierbinte peste ele. Lăsați-le câteva minute, apoi scurgeți-le bine.
- Într-un alt bol, bateți ouăle cu o furculiță, până când se omogenizează albușurile cu gălbenușurile. Adăugați laptele și turnați amestecul peste dovlecei. Încorporați jumătate din cașcaval, porumbul și mazărea.
- Turnați amestecul în tava pregătită. Presărați restul de cașcaval deasupra și așezați feliile de roșii pe suprafața plăcintei.
- Coaceți timp de 40-45 de minute, până când partea superioară este ușor rumenită.
Această rețetă este foarte versatilă și poate fi adaptată în funcție de preferințe. Dacă doriți o variantă vegetariană, înlocuiți baconul cu ciuperci tăiate subțire.
Rețetă preluată: The Guardian (Alice Zaslavsky)