Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă de sparanghel cu lapte de cocos și lămâie

    24/01/20252 Mins Read7
    Foto: allkitchencolours.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această supă de sparanghel cu note de lămâie și un strop subtil de curry este îmbogățită cu lapte de cocos „lite” și cartofi roșii cremoși. Poți să o servești cu o lingură de crème fraîche sau iaurt simplu deasupra, pentru un plus de prospețime, potrivit recomandărilor EatingWell.

    Ingrediente:

    • 2 linguri de unt
    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 1 ceapă medie, tocată fin
    • ½ linguriță de sare
    • ½ linguriță de pudră de curry
    • ¼ linguriță de ghimbir măcinat
    • Coaja și sucul de la 1 lămâie, separate
    • 2 căni de cartofi roșii curățați și tăiați cubulețe
    • 3 căni de supă de legume sau supă de pui cu conținut redus de sare
    • 1 cană de lapte de cocos „lite”
    • 2 căni de sparanghel curățat și tăiat în bucăți de 1,5 cm (aproximativ 1 legătură)
    • Piper proaspăt măcinat, după gust
    • ¼ cană de crème fraîche sau smântână cu conținut redus de grăsimi
    • ¼ cană de frunze de ceapă verde tocate fin sau arpagic proaspăt

    Mod de preparare:

    1. Într-o cratiță mare, topește untul și uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și ¼ linguriță de sare, gătind-o până devine aurie, aproximativ 5 minute.
    2. Amestecă pudra de curry, ghimbirul, coaja de lămâie și cartofii, lăsându-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional.
    3. Adaugă supa, laptele de cocos și sparanghelul, apoi adu la fierbere. Acoperă parțial și gătește la foc mediu până când cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute.
    4. Folosind un blender vertical sau un blender obișnuit, pasează supa până devine fină (ai grijă când manipulezi lichidele fierbinți). Asezonează cu restul de sare și piper.
    5. Amestecă într-un bol mic crème fraîche (sau smântâna), sucul de lămâie și ceapa verde (sau arpagicul). Folosește acest amestec pentru a decora supa, creând un efect de spirală.

    Crème fraîche

    Crème fraîche este o smântână groasă și ușor acrișoară, adesea folosită în preparatele franțuzești. Dacă nu o găsești în supermarketuri, o poți înlocui cu smântână obișnuită sau o variantă mai ușoară, combinând smântână cu conținut redus de grăsimi și iaurt natural degresat.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read26 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.