Această supă de sparanghel cu note de lămâie și un strop subtil de curry este îmbogățită cu lapte de cocos „lite” și cartofi roșii cremoși. Poți să o servești cu o lingură de crème fraîche sau iaurt simplu deasupra, pentru un plus de prospețime, potrivit recomandărilor EatingWell.
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă medie, tocată fin
- ½ linguriță de sare
- ½ linguriță de pudră de curry
- ¼ linguriță de ghimbir măcinat
- Coaja și sucul de la 1 lămâie, separate
- 2 căni de cartofi roșii curățați și tăiați cubulețe
- 3 căni de supă de legume sau supă de pui cu conținut redus de sare
- 1 cană de lapte de cocos „lite”
- 2 căni de sparanghel curățat și tăiat în bucăți de 1,5 cm (aproximativ 1 legătură)
- Piper proaspăt măcinat, după gust
- ¼ cană de crème fraîche sau smântână cu conținut redus de grăsimi
- ¼ cană de frunze de ceapă verde tocate fin sau arpagic proaspăt
Mod de preparare:
- Într-o cratiță mare, topește untul și uleiul la foc mediu. Adaugă ceapa și ¼ linguriță de sare, gătind-o până devine aurie, aproximativ 5 minute.
- Amestecă pudra de curry, ghimbirul, coaja de lămâie și cartofii, lăsându-le să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, amestecând ocazional.
- Adaugă supa, laptele de cocos și sparanghelul, apoi adu la fierbere. Acoperă parțial și gătește la foc mediu până când cartofii sunt fragezi, aproximativ 15 minute.
- Folosind un blender vertical sau un blender obișnuit, pasează supa până devine fină (ai grijă când manipulezi lichidele fierbinți). Asezonează cu restul de sare și piper.
- Amestecă într-un bol mic crème fraîche (sau smântâna), sucul de lămâie și ceapa verde (sau arpagicul). Folosește acest amestec pentru a decora supa, creând un efect de spirală.
Crème fraîche
Crème fraîche este o smântână groasă și ușor acrișoară, adesea folosită în preparatele franțuzești. Dacă nu o găsești în supermarketuri, o poți înlocui cu smântână obișnuită sau o variantă mai ușoară, combinând smântână cu conținut redus de grăsimi și iaurt natural degresat.