Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă cremoasă de fasole albă și broccoli cu brânză

    26/01/20252 Mins Read28
    Foto: Today
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această supă de broccoli cu brânză este o combinație perfectă de cremozitate și savoare. Adăugarea fasolei albe nu doar că sporește conținutul de proteine, dar oferă și o textură mai densă și satisfăcătoare. Cu ingrediente simple, dar bogate în gust, această rețetă poate deveni rapid una dintre preferatele tale, ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

    Ingrediente

    • 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin, împărțită
    • 1 ceapă galbenă, tocată
    • 4 căței mari de usturoi, curățați, împărțiți
    • 900 g broccoli (capetele tăiate în buchețele mici, tijele curățate și feliate subțire)
    • 1 conservă (450 g) de fasole cannellini, clătită și scursă
    • 4 căni de supă de legume sau pui cu conținut redus de sodiu
    • 1 cană de apă
    • 2 lingurițe de sare kosher
    • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat, plus extra pentru servire
    • 170 g brânză cheddar albă extra-maturată, rasă, plus extra pentru servire
    • 2 lingurițe de oțet de mere
    • 1 baghetă, tăiată felii de 1 cm grosime

    Mod de preparare

    1. Călește legumele:
      Încălzește 3 linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și 3 căței de usturoi, gătește-le timp de 4 minute, amestecând ocazional, până când devin moi și aromate.
    2. Gătește supa:
      Adaugă buchețelele și tijele de broccoli, fasolea, supa, apa, sarea și piperul. Lasă compoziția să ajungă la fierbere, apoi redu focul și fierbe timp de 18-20 de minute, până când broccoli devine fraged. Lasă să se răcească timp de 5 minute.
    3. Blenduiește supa:
      Transferă supa în blender, adaugă oțetul și mixează până devine cremoasă. Pune supa înapoi în cratiță, la foc mic. Adaugă brânza treptat, amestecând constant, până când se topește complet (aproximativ 1-2 minute).
    4. Pregătește crutoanele:
      Încălzește restul de 5 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă feliile de baghetă și prăjește-le pe ambele părți, până devin aurii (aproximativ 4 minute). În timp ce sunt încă calde, freacă fiecare felie cu cățelul de usturoi rămas.

    Sursa rețetei: Today

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read26 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.