Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă cremoasă de fasole albă și broccoli cu brânză

    26/01/20252 Mins Read28
    Foto: Today
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această supă de broccoli cu brânză este o combinație perfectă de cremozitate și savoare. Adăugarea fasolei albe nu doar că sporește conținutul de proteine, dar oferă și o textură mai densă și satisfăcătoare. Cu ingrediente simple, dar bogate în gust, această rețetă poate deveni rapid una dintre preferatele tale, ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

    Ingrediente

    • 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin, împărțită
    • 1 ceapă galbenă, tocată
    • 4 căței mari de usturoi, curățați, împărțiți
    • 900 g broccoli (capetele tăiate în buchețele mici, tijele curățate și feliate subțire)
    • 1 conservă (450 g) de fasole cannellini, clătită și scursă
    • 4 căni de supă de legume sau pui cu conținut redus de sodiu
    • 1 cană de apă
    • 2 lingurițe de sare kosher
    • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat, plus extra pentru servire
    • 170 g brânză cheddar albă extra-maturată, rasă, plus extra pentru servire
    • 2 lingurițe de oțet de mere
    • 1 baghetă, tăiată felii de 1 cm grosime

    Mod de preparare

    1. Călește legumele:
      Încălzește 3 linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și 3 căței de usturoi, gătește-le timp de 4 minute, amestecând ocazional, până când devin moi și aromate.
    2. Gătește supa:
      Adaugă buchețelele și tijele de broccoli, fasolea, supa, apa, sarea și piperul. Lasă compoziția să ajungă la fierbere, apoi redu focul și fierbe timp de 18-20 de minute, până când broccoli devine fraged. Lasă să se răcească timp de 5 minute.
    3. Blenduiește supa:
      Transferă supa în blender, adaugă oțetul și mixează până devine cremoasă. Pune supa înapoi în cratiță, la foc mic. Adaugă brânza treptat, amestecând constant, până când se topește complet (aproximativ 1-2 minute).
    4. Pregătește crutoanele:
      Încălzește restul de 5 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă feliile de baghetă și prăjește-le pe ambele părți, până devin aurii (aproximativ 4 minute). În timp ce sunt încă calde, freacă fiecare felie cu cățelul de usturoi rămas.

    Sursa rețetei: Today

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.671 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025479 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.