Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă cremoasă de fasole albă și broccoli cu brânză

    26/01/20252 Mins Read28
    Foto: Today
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această supă de broccoli cu brânză este o combinație perfectă de cremozitate și savoare. Adăugarea fasolei albe nu doar că sporește conținutul de proteine, dar oferă și o textură mai densă și satisfăcătoare. Cu ingrediente simple, dar bogate în gust, această rețetă poate deveni rapid una dintre preferatele tale, ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină.

    Ingrediente

    • 1/2 cană de ulei de măsline extravirgin, împărțită
    • 1 ceapă galbenă, tocată
    • 4 căței mari de usturoi, curățați, împărțiți
    • 900 g broccoli (capetele tăiate în buchețele mici, tijele curățate și feliate subțire)
    • 1 conservă (450 g) de fasole cannellini, clătită și scursă
    • 4 căni de supă de legume sau pui cu conținut redus de sodiu
    • 1 cană de apă
    • 2 lingurițe de sare kosher
    • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat, plus extra pentru servire
    • 170 g brânză cheddar albă extra-maturată, rasă, plus extra pentru servire
    • 2 lingurițe de oțet de mere
    • 1 baghetă, tăiată felii de 1 cm grosime

    Mod de preparare

    1. Călește legumele:
      Încălzește 3 linguri de ulei de măsline într-o cratiță mare, la foc mediu. Adaugă ceapa și 3 căței de usturoi, gătește-le timp de 4 minute, amestecând ocazional, până când devin moi și aromate.
    2. Gătește supa:
      Adaugă buchețelele și tijele de broccoli, fasolea, supa, apa, sarea și piperul. Lasă compoziția să ajungă la fierbere, apoi redu focul și fierbe timp de 18-20 de minute, până când broccoli devine fraged. Lasă să se răcească timp de 5 minute.
    3. Blenduiește supa:
      Transferă supa în blender, adaugă oțetul și mixează până devine cremoasă. Pune supa înapoi în cratiță, la foc mic. Adaugă brânza treptat, amestecând constant, până când se topește complet (aproximativ 1-2 minute).
    4. Pregătește crutoanele:
      Încălzește restul de 5 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă feliile de baghetă și prăjește-le pe ambele părți, până devin aurii (aproximativ 4 minute). În timp ce sunt încă calde, freacă fiecare felie cu cățelul de usturoi rămas.

    Sursa rețetei: Today

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.042 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.151 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025561 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read44 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.