Primăvara încep să apară spanacul, urzicile, ștevie și leurda, primele alimente de sezon, printre care și mazărea. Dacă adăugăm oricărei dintre acestea niște avocado, obținem o supă cremă fină, numai bună să echilibreze mesele copioase de la Paști.
- 400 g mazăre boabe, proaspătă sau congelată
- 1 fruct de avocado mediu, copt
- 2-3 cepe verzi
- 500 ml supă limpede
- sare, piper, 2 linguri de ulei, frunze de mentă, suc de lămâie
Procedeu
Avocado îl amestecăm crud, în timp ce mazărea e nevoie să fie sotată cu ceapa înainte de a o adăuga în blender. În ce privește ceapa, o putem adăuga și pe ea alături de mazăre în tigaie.
Sotăm boabele de mazăre în cele două linguri de ulei, cu sau fără ceapa verde tăiată mărunt sau doar o parte din ea. Le ținem la foc mediu amestecând 3-4 minute. Adăugăm puțină apă, dacă e nevoie, ca să împiedicăm arderea.
Se lasă deoparte până se răcoresc minimal; după care se adaugă în blender împreună cu fructul de avocado tăiat cuburi, eventual restul de ceapă verde crudă; la final, și frunzele de mentă spălate și uscate, sare, piper și suc de lămâie după gust.
Se blenduiește la o viteză mică până crema devine de consistență omogenă.
Putem adăuga la fiecare porție și câte un ou fiert, poșat sau preparat sub capac în tigaie.