Ciupercile sunt o sursă foarte bună de proteine, ceea ce le face o alegere excelentă pentru vegani sau pentru cei care vor să țină post. Nu degeaba sunt supranumite „carnea veganilor”. Mai mult, sunt extrem de versatile și foarte gustoase. Dintre toate felurile însă, supa cremă de ciuperci este cea mai rapidă și mai consistentă.
Avem nevoie de:
- 500-600 g ciuperci
- 50 g unt
- 2-3 linguri de smântână
- 1 lingură de făină
- 150 ml lapte
- 300 ml supă de pui (poate fi din concentrat)
- Usturoi, pătrunjel, sare, piper – după gust
Cum procedăm:
Ciupercile, spălate și curățate de urmele de pământ (dacă au) se taie feliuțe mai mici și se călesc într-o lingură de unt pentru câteva minute. Apoi se diluează cu puțină supă de pui și se mai lasă 10-15 minute pe foc. Apoi strecurăm ciupercile, dar supa în care au fiert nu o aruncăm. Ciupercile strecurate le mixăm apoi cu un blender, iar supa pe care am păstrat-o o folosim pentru a dilua amestecul.
Separat, punem o lingură de făină într-un bol și adăugăm apoi smântâna și laptele, pe rând, câte puțin, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloașe. Când amestecul este gata, adăugăm peste ciuperci și amestecăm bine, totul.
Supa se condimentează după gust, apoi, cu sare, piper, condimente, iar pe deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.
Sursa: G4Food.ro