Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă cremă de ciuperci – o cină rapidă și consistentă

    23/11/20242 Mins Read254
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ciupercile sunt o sursă foarte bună de proteine, ceea ce le face o alegere excelentă pentru vegani sau pentru cei care vor să țină post. Nu degeaba sunt supranumite „carnea veganilor”. Mai mult, sunt extrem de versatile și foarte gustoase. Dintre toate felurile însă, supa cremă de ciuperci este cea mai rapidă și mai consistentă.

    Avem nevoie de:

    • 500-600 g ciuperci
    • 50 g unt
    • 2-3 linguri de smântână
    • 1 lingură de făină
    • 150 ml lapte
    • 300 ml supă de pui (poate fi din concentrat)
    • Usturoi, pătrunjel, sare, piper – după gust

    Cum procedăm:

    Ciupercile, spălate și curățate de urmele de pământ (dacă au) se taie feliuțe mai mici și se călesc într-o lingură de unt pentru câteva minute. Apoi se diluează cu puțină supă de pui și se mai lasă 10-15 minute pe foc. Apoi strecurăm ciupercile, dar supa în care au fiert nu o aruncăm. Ciupercile strecurate le mixăm apoi cu un blender, iar supa pe care am păstrat-o o folosim pentru a dilua amestecul.

    Separat, punem o lingură de făină într-un bol și adăugăm apoi smântâna și laptele, pe rând, câte puțin, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloașe. Când amestecul este gata, adăugăm peste ciuperci și amestecăm bine, totul.

    Supa se condimentează după gust, apoi, cu sare, piper, condimente, iar pe deasupra se presară pătrunjelul tocat mărunt.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Gastronomie 08/11/2025

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.900 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20255.121 Views
    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”
    03/11/20254.636 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.327 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/11/20253 Mins Read813 Views

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    Pe 7 noiembrie o adolescentă de 13 ani a fost găsită fără suflare în incinta…

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Cele mai populare

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.