De regulă, frunzele de ridichi ajung la coșul de gunoi, însă, probabil nu erai la curent cu faptul că acestea sunt comestibile și hrănitoare și că reprezintă o bază excelentă pentru salate simple.
Ingrediente pentru salata din frunze de ridichi
- Frunze de ridichi
- Bulbi de ridichi
- Mere
- Fructe uscate
- Nuci sau semințe
- În funcție de preferințe, poți adăuga și brânză sau tofu
- Ingrediente pentru dressing: usturoi și ghimbir
Ridichile sunt legume rădăcinoase care cresc în pământ, de aceea fruzele acestora necesită spălare minuțioasă.
Taie merele și bulbii de ridichi.
Pentru a face dressingul, adaugă în bol ulei de măsline, oțet de mere, sirop de arțar, muștar, usturoi tocat mărunt, ghimbir tocat mărunt, sare și piper. Amestecă ingredientele cu un tel sau pune-le într-un borcan sau shaker și agită bine. Adaugă într-un bol frunzele de ridichi spălate și uscate, feliile de ridichi și feliile de mere, iar deasupra merișoarele uscate și semințele de dovleac, apoi toarnă dressingul. â
Frunzele de ridichi pot fi păstrate trei zile în frigider.