Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Spanac sau baby spanac? Cum alegi corect în funcție de gust și utilizări

    29/03/20252 Mins Read33
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Deseori, la magazin, suntem puși în fața alegerii între spanac și baby spanac. Deși ambele aparțin aceleași specii botanice, există diferențe semnificative între ele, atât în ceea ce privește aspectul, cât și gustul și utilizările în bucătărie, scrie cookist.it.

    Spanacul este o plantă erbacee cu frunze de culoare verde închis, ovale sau alungite, groase și cărnoase, cu un gust amărui. Din punct de vedere nutrițional, spanacul are o cantitate mare de vitamina C, acid folic și fibre și este o sursă corectă de fier. Este un aliment tipic pentru dietele sănătoase și ușoare, datorită conținutului scăzut de calorii și ridicat de apă. Se consumă în rețete după gătire (pentru a atenua gustul și a crește biodisponibilitatea fierului), sărate, fierte sau ca și garnitură.

    Baby spanac nu este o plantă diferită, ci indică, mai degrabă, o selecție timpurie a aceluiași spanac când frunzele sunt încă mici, fragede, netede și mai palide decât cele ale plantei adulte. Se disting prin gustul lor delicat, ideal pentru a fi consumat crud: deseori fiind utilizate în salate și garnituri pentru mâncărurile reci, poate chiar rapid și ușor de preparat, combinându-se bine cu brânzeturi proaspete, fructe uscate, citrice și dressinguri ușoare.

    Diferențele dintre spanac și baby spanac:

    • Recoltarea: baby spanac este un spanac tânăr care se recoltează aproximativ la jumătatea creșterii sale totale, adică în medie la aproximativ 2-4 săptămâni de la semănat, față de 40-60 de zile în cazul spanacului adult.
    • Frunzele: frunzele la baby spanac sunt mici, fragede, netede, în timp ce ale spanacului sunt mai mari, de culoare mai închisă, adesea și ondulate, cu o granulație mai pronunțată.
    • Textura și gustul: spanacul are o fibră mai robustă și un gust intens, pământesc, uneori amar, în timp ce baby spanac este mai delicat și mai dulce.
    • Utilizări în bucătărie: toate aceste caracteristici fac ca spanacul adult să fie consumat gătit, iar baby spanacul se consumă de preferință crud, deoarece gătitul ar fi prea agresiv.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.