Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Care este secretul celei mai scumpe cafele din lume?

    Parlamentul European adoptă prima lege privind monitorizarea solului

    Un cunoscut bucătar din Republica Moldova, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de droguri

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Spanac sau baby spanac? Cum alegi corect în funcție de gust și utilizări

    29/03/20252 Mins Read31
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Deseori, la magazin, suntem puși în fața alegerii între spanac și baby spanac. Deși ambele aparțin aceleași specii botanice, există diferențe semnificative între ele, atât în ceea ce privește aspectul, cât și gustul și utilizările în bucătărie, scrie cookist.it.

    Spanacul este o plantă erbacee cu frunze de culoare verde închis, ovale sau alungite, groase și cărnoase, cu un gust amărui. Din punct de vedere nutrițional, spanacul are o cantitate mare de vitamina C, acid folic și fibre și este o sursă corectă de fier. Este un aliment tipic pentru dietele sănătoase și ușoare, datorită conținutului scăzut de calorii și ridicat de apă. Se consumă în rețete după gătire (pentru a atenua gustul și a crește biodisponibilitatea fierului), sărate, fierte sau ca și garnitură.

    Baby spanac nu este o plantă diferită, ci indică, mai degrabă, o selecție timpurie a aceluiași spanac când frunzele sunt încă mici, fragede, netede și mai palide decât cele ale plantei adulte. Se disting prin gustul lor delicat, ideal pentru a fi consumat crud: deseori fiind utilizate în salate și garnituri pentru mâncărurile reci, poate chiar rapid și ușor de preparat, combinându-se bine cu brânzeturi proaspete, fructe uscate, citrice și dressinguri ușoare.

    Diferențele dintre spanac și baby spanac:

    • Recoltarea: baby spanac este un spanac tânăr care se recoltează aproximativ la jumătatea creșterii sale totale, adică în medie la aproximativ 2-4 săptămâni de la semănat, față de 40-60 de zile în cazul spanacului adult.
    • Frunzele: frunzele la baby spanac sunt mici, fragede, netede, în timp ce ale spanacului sunt mai mari, de culoare mai închisă, adesea și ondulate, cu o granulație mai pronunțată.
    • Textura și gustul: spanacul are o fibră mai robustă și un gust intens, pământesc, uneori amar, în timp ce baby spanac este mai delicat și mai dulce.
    • Utilizări în bucătărie: toate aceste caracteristici fac ca spanacul adult să fie consumat gătit, iar baby spanacul se consumă de preferință crud, deoarece gătitul ar fi prea agresiv.

    Articole asemănătoare

    Muncă 24/10/2025

    Care este secretul celei mai scumpe cafele din lume?

    Mediu 24/10/2025

    Parlamentul European adoptă prima lege privind monitorizarea solului

    RECOMANDATE 24/10/2025

    Un cunoscut bucătar din Republica Moldova, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de droguri

    Populare în ultima lună
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20253.808 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.406 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025607 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025424 Views
    Recomandate
    Muncă 24/10/20253 Mins Read47 Views

    Care este secretul celei mai scumpe cafele din lume?

    Cercetătorii indieni au aflat cum se modifică boabele de cafea după ce trec prin sistemul…

    Parlamentul European adoptă prima lege privind monitorizarea solului

    Un cunoscut bucătar din Republica Moldova, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de droguri

    Trecerea la ora de iarnă. Cum să te adaptezi mai ușor. Sfaturile unui psiholog

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Care este secretul celei mai scumpe cafele din lume?

    Parlamentul European adoptă prima lege privind monitorizarea solului

    Un cunoscut bucătar din Republica Moldova, trimis pe banca acuzaților pentru trafic de droguri

    Cele mai populare

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.