Spaghetele sunt întotdeauna o idee grozavă, indiferent de momentul sau locul în care le consumăm. Nu există niciodată o situație în care să refuzi o farfurie de spaghete cu usturoi, ulei și ardei iute, chiar și atunci când pare greu de crezut, de exemplu, în perioada Crăciunului, după prânzuri lungi și zile de sărbătoare, scrie La cucina italiana.
Rețeta este simplă și universală.
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 320 g spaghete
- 80 g ulei de măsline extravirgin
- 4 căței de usturoi
- 2 ardei iute proaspeți
- Ardei crusco uscați
- Pătrunjel tocat
- Sare
Procedură:
- Curățați cățeii de usturoi și îndepărtați miezul.
- Rumeniți-i într-o tigaie cu ulei și ardei iute, lăsându-i să se soteze până devin aurii și aromatizați.
- Între timp, gătiți spaghetele separat într-o oală cu apă clocotită și sare.
- Adăugați un polonic de apă din apa de gătit a pastelor în tigaia cu usturoi și ardei iute, continuând să gătiți până când usturoiul devine moale.
- La acest moment, amestecați totul pentru a obține o cremă netedă și omogenă.
- Scurgeți pastele al dente direct în tigaia cu sosul de usturoi și ardei iute. Sotează-le scurt și condimentați cu sare, dacă mai este necesar.
- Serviți imediat, completând fiecare farfurie cu ardei crusco sfărâmați și pătrunjel tocat mărunt pentru un plus de aromă.