Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Semințe de dovleac crocante, gata în câteva minute la air fryer

    02/11/20252 Mins Read29
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Toamna aduce din belșug dovleci, iar odată cu ei – și semințele pline de nutrienți. În loc să fie aruncate, semințele de dovleac pot fi prăjite și transformate într-o gustare sănătoasă și aromată, apreciată în orice bucătărie, recomandă G4Food.

    Dacă în mod tradițional semințele de dovleac se prăjesc pe aragaz sau în cuptor, friteuza cu aer cald este acum o alternativă modernă și practică. Semințele ies crocante, aromate și pot fi condimentate după preferință.

    Cum pregătim semințele de dovleac înainte de coacere

    Odată extrase din interiorul dovleacului, semințele se eliberează întâi de fibrele care formează ca un țesut în jurul lor. Apoi se lasă într-un bol cu apă și se spală pentru a rămâne cât mai curate la suprafață, cât mai puțin alunecoase, așa cum le e natura.

    Se usucă apoi pe hârtie sau prosop, după care le transferăm într-un bol și le completăm cu puțin ulei și sare. La 200 g de semințe e suficientă o lingură de ulei și un vârf de linguriță de sare. Opțional, putem adăuga și condimente după gust: paprika dulce sau iute sau mix, praf de usturoi, rozmarin, amestec de curcuma și piper etc.

    Odată condimentate, se transferă în coșul friteuzei cu aer cald, încălzind-o ușor dinainte să mutăm semințele în el. Dacă are cumva spațiile prea rare și semințele riscă să cadă dedesubt, se tapetează cu hârtie de copt sau un coș din carton special pentru air fryer, din seria accesoriilor disponibile acum pe piață.

    Semințele de dovleac se lasă în air fryer circa 1-18 de minute la 140-150°C, scuturând din când în când coșul. Este indicată inițial o probă, pentru că depinde și de puterea friteuzei, și de mărimea și consistența semințelor. Sunt gata când devin aurii și crocante.

    De ținut cont că până ajung să se răcească ele continuă să se usuce. Deci nu trebuie lăsate un timp exagerat de mare la prăjit. Se păstrează în borcan ermetic, după ce s-au răcit.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read43 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.