Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Semințe de dovleac crocante, gata în câteva minute la air fryer

    02/11/20252 Mins Read25
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Toamna aduce din belșug dovleci, iar odată cu ei – și semințele pline de nutrienți. În loc să fie aruncate, semințele de dovleac pot fi prăjite și transformate într-o gustare sănătoasă și aromată, apreciată în orice bucătărie, recomandă G4Food.

    Dacă în mod tradițional semințele de dovleac se prăjesc pe aragaz sau în cuptor, friteuza cu aer cald este acum o alternativă modernă și practică. Semințele ies crocante, aromate și pot fi condimentate după preferință.

    Cum pregătim semințele de dovleac înainte de coacere

    Odată extrase din interiorul dovleacului, semințele se eliberează întâi de fibrele care formează ca un țesut în jurul lor. Apoi se lasă într-un bol cu apă și se spală pentru a rămâne cât mai curate la suprafață, cât mai puțin alunecoase, așa cum le e natura.

    Se usucă apoi pe hârtie sau prosop, după care le transferăm într-un bol și le completăm cu puțin ulei și sare. La 200 g de semințe e suficientă o lingură de ulei și un vârf de linguriță de sare. Opțional, putem adăuga și condimente după gust: paprika dulce sau iute sau mix, praf de usturoi, rozmarin, amestec de curcuma și piper etc.

    Odată condimentate, se transferă în coșul friteuzei cu aer cald, încălzind-o ușor dinainte să mutăm semințele în el. Dacă are cumva spațiile prea rare și semințele riscă să cadă dedesubt, se tapetează cu hârtie de copt sau un coș din carton special pentru air fryer, din seria accesoriilor disponibile acum pe piață.

    Semințele de dovleac se lasă în air fryer circa 1-18 de minute la 140-150°C, scuturând din când în când coșul. Este indicată inițial o probă, pentru că depinde și de puterea friteuzei, și de mărimea și consistența semințelor. Sunt gata când devin aurii și crocante.

    De ținut cont că până ajung să se răcească ele continuă să se usuce. Deci nu trebuie lăsate un timp exagerat de mare la prăjit. Se păstrează în borcan ermetic, după ce s-au răcit.

    Articole asemănătoare

    Cultură 02/11/2025

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Cultură 02/11/2025

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Gastronomie 02/11/2025

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    Populare în ultima lună
    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni
    27/10/20252.749 Views
    (VIDEO) Ei sunt concurenții din R. Moldova care merg mai departe la Vocea României. Vezi echipele din care fac parte și performanța lor din audiții
    02/11/2025841 Views
    Etapa finală a concursului „Porțile Moldovei”: alege cea mai frumoasă dintre cele 50 de porți finaliste
    27/10/2025460 Views
    „Nimeni din lume nu are așa ceva”. Prima carte medicală digitală din R. Moldova: o platformă AI care organizează și interpretează documente medicale
    28/10/2025457 Views
    Recomandate
    Cultură 02/11/20252 Mins Read7 Views

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Chișinău găzduiește între 14 și 27 noiembrie cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional „J.S.…

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    La Ungheni vor fi deschise creșe familiale pentru copiii de până la 3 ani

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    Cele mai populare

    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni

    (VIDEO) Ei sunt concurenții din R. Moldova care merg mai departe la Vocea României. Vezi echipele din care fac parte și performanța lor din audiții

    Etapa finală a concursului „Porțile Moldovei”: alege cea mai frumoasă dintre cele 50 de porți finaliste

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.