Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Secretele unei prăjituri perfecte: cât de importantă este temperatura ingredientelor

    20/03/20252 Mins Read8
    Sursa foto: cookist.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru reușita unei prăjituri sunt mai multe aspecte de care trebuie să se țină cont: greutatea, proporțiile și mai ales temperaturile, scrie cookist.it. Prin temperaturi nu ne referim doar la cele ale cuptorului, care sunt oricum esențiale, ci vorbim și de temperaturile ingredientelor individuale și ale produsului final.

    Fiecare ingredient trebuie prelucrat la o anumită temperatură dacă dorim să obținem o prăjitură perfectă.

    Smântâna este unul dintre cele mai frecvent utilizate ingrediente în prepararea prăjiturilor. Fie că este pentru umplutură sau pentru a garnisi un tort, aveți nevoie de frișcă frumos spumoasă și, pentru a obține acest lucru, trebuie să țineți cont de o singură regulă: totul trebuie să fie rece. Pentru a obține cel mai bun rezultat, frișca trebuie ținută în frigider și scoasă cu câteva momente înainte de a o bate. Instrumentele folosite au și ele importanța lor: este recomandat să fie ținute în congelator timp de 10-15 minute înainte de a continua și să folosiți recipiente din sticlă, oțel sau ceramică pentru a nu risca ca temperatura smântânii să crească.

    Spre deosebire de smântână, este bine să folosiți ouă la temperatura camerei. Să deschidem o mică paranteză pentru a ne aminti că, atunci când „la temperatura camerei” este specificat într-o rețetă, înseamnă de obicei o temperatură de aproximativ 20 °C. Așadar, dacă aveți de gând să preparați o prăjitură, este bine să le scoateți din frigider cel puțin 25-30 de minute. În cazul în care uitați să le scoateți la timp, le puteți încălzi lăsându-le în apă fierbinte timp de câteva minute.

    Este o greșeală să credeți că, odată ce prăjitura este coaptă, este gata și de consum. Este bine să așteptați puțin și să o lăsați să se răcească la temperatura camerei, astfel încât ingredientele să aibă timp să se așeze bine.

    Glazurarea unui tort sau a unei prăjituri este unul dintre acele lucruri care fac deserturile irezistibile: frumoase și incredibil de primitoare. Dar obținerea unei glazuri perfecte nu este ușoară și, din nou, este o chestiune de temperatură. Pentru glazură, este important ca aceasta să fie la o temperatură de aproximativ 35 °C, în timp ce tortul trebuie să fie rece: de fapt, dacă este prea fierbinte, există riscul ca glazura să se topească și să strice totul.

    Articole asemănătoare

    Cultură 14/07/2025

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Muncă 14/07/2025

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Gastronomie 14/07/2025

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025149 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202580 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202570 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    Cultură 14/07/202510 Mins Read11 Views

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Cristian Braga, Bianca Iordachi, Andrian Banaru și Dumitrița Delev sunt patru dintre cei 89 de…

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Peste 31 milioane de lei pierduți în 2024 din fraude cu carduri: Ce arată cifrele BNM

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Elevi de nota 10: Gânduri despre examene, studii, viitor și R. Moldova

    Studiu revoluţionar la Stanford: Un test de sânge poate estima vârsta biologică a organelor umane

    Top 10 produse care nu trebuie să-ți lipsească din coș înainte de grătar

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.