Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Salate cu ton: cum să creezi combinații perfecte de arome și texturi

    13/03/20253 Mins Read22
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Salata de ton este, fără îndoială, o salvare rapidă și delicioasă în multe situații. Când timpul e limitat și foamea mare, o poți transforma într-o masă completă adăugând legume, ou sau măsline, alături de pâine, lipie sau crutoane. G4Food propune câteva idei de salate în care putem combina tonul cu alte ingrediente. 

    1. Alege un ton de calitate

    • Optează pentru ton în suc propriu dacă vrei o salată mai ușoară.
    • Dacă preferi o textură mai cremoasă, poți folosi ton în ulei, dar scurge-l bine.
    • Tonul proaspăt gătit la abur sau la grătar e o variantă premium.
    • O variantă foarte gustoasă, dar mai scumpă, este și fileul de ton la borcan.

    2. Nu exagera cu maioneza sau, mai simplu, nu o adăuga

    Dacă vrei o variantă mai sănătoasă, înlocuiește maioneza cu iaurt grecesc, muștar sau un mix de iaurt și avocado zdrobit. Amestecă bine pentru omogenizare și adaugă lămâie pentru un gust proaspăt.

    Două linguri de humus vin să adauge și liantul necesar între pătrunderea gusturilor, dar și un plus de proteină și sațietate. 1-2 linguri rămase prin vreun borcan sau caserolă vin cu fix ce ai nevoie pentru a avea o salată reușită.

    3. Adaugă legume crocante pentru o textură diferită

    • Pentru un plus de prospețime, adaugă castraveți, țelină apio sau ridichi.
    • Nucile, semințele de dovleac sau migdalele prăjite adaugă o textură crocantă plăcută.
    • Fructele (măr verde, struguri sau rodie) dau o notă dulce-acrișoară foarte interesantă și te pot duce rapid cu ideea că ești undeva la un restaurant de fițe.
    • Poți să tai legumele mai grosier pentru o notă mai sofisticată.

    4. Folosește verdețuri și condimente

    • Pătrunjelul, mărarul, coriandrul sau busuiocul proaspăt dau o aromă intensă.
    • Dacă îți place o notă mediteraneană, încearcă cimbru sau oregano uscat.
    • Dacă ai mentă în ghiveci, nu strică să adaugi câteva frunze. Nu adăuga foarte mult din nicio aromă, tocmai pentru a putea să le simți pe fiecare în parte.
    • Caperele sau măslinele verzi merg foarte bine alături de salata de ton. Nu ezita să le adaugi.
    • Roșiile uscate vin cu o savoare intensă și aduc un plus de vară parcă în farfuriile noastre. Ia un borcan cu roșii în ulei și ține-l în frigider după ce îl desfaci.

    5. Alege o bază potrivită

    • Poți face salata clasică pe un pat de salată verde sau rucola.
    • Dacă vrei ceva mai sățios, combin-o cu quinoa, năut, fasole roșie sau paste integrale. Varianta asta merge și pentru un prânz sau pentru pachetul de la școală al copilului.
    • Poți alege și andivele ca bază de frunze. Rupe-le cu mâna sau taie-le cu un cuțit cu lamă ceramică.

    6. Adaugă un dressing echilibrat

    • Un mix simplu de ulei de măsline, zeamă de lămâie și puțin muștar Dijon o face delicioasă. Ceva trebuie să lege toate ingredientele.
    • Dacă vrei un gust mai complex, adaugă și un strop de miere sau oțet balsamic.
    • Un alt truc ar fi să nu gătești salata fix când o mănânci, ci cu câteva ore înainte și să o păstrezi la rece într-un recipient de sticlă.

    Nu pune toate cele de mai sus în aceeași salată. Selectează câteva ingrediente și joacă-te cu aromele.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.