Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Salata caprese cu căpșuni, o reinterpretare a faimoasei rețete italiene

    30/03/20253 Mins Read10
    Foto: Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această salată caprese cu căpșuni este o reinterpretare cu fructe a celebrului fel de mâncare italian născut pe insula Capri și care presupune în principal roșii și mozzarella, folosind căpșuni coapte și suculente în loc de roșii. Gustul dulce-acrișor al căpșunilor se potrivește perfect cu mozzarella proaspătă, busuiocul și un strop de oțet balsamic. 

    Salata caprese cu capșuni, bogată în vitamina C, proteine și calciu

    Gustul natural dulce-acrișor al căpșunilor se potrivește cu mozzarella la fel de bine cum se potrivește și cel de roșii, care sunt, în fond, tot un fruct. Dincolo de gust, această salată presupune căpșuni bogate în vitamina C, care ajută la reducerea inflamației, precum și mozzarella, care furnizează proteine și calciu. Indiferent dacă o savurezi ca garnitură sau o completezi cu pui sau fasole albă pentru a o transforma într-un fel principal, vei iubi această salată oricând.

    Cum prepari salata caprese cu căpșuni

    Curățarea căpșunilor presupune doar îndepărtarea tulpinei verzi a căpșunii, păstrând cea mai mare parte a fructului de la vârf. Folosește un cuțit mic și taie un cerc în jurul tulpinii, cu vârful cuțitului orientat înspre interior, astfel încât tulpina să poată ieși ușor.

    Perlele de mozzarella sunt convenabile și ușor de folosit, dar dacă nu le găsești, pur și simplu taie sau rupe o bilă mai mare de mozzarella în bucăți de mărimea unei înghițituri.
    Frunzele de busuioc întregi fac prezentarea mai specială dar conferă și o aromă care nu poate pur și simplu lipsi din combinație. Sunt preferabile frunzele mai mici de busuioc, dar dacă ai doar frunze mari, se pot rupe în bucăți mai mici. Nu tăia, rupe, lasă mai multă aromă.

    Informații nutriționale pentru salata caprese cu căpșuni

    Căpșunile sunt pline de antioxidanți și vitamina C, doi nutrienți care pot ajuta la reducerea inflamației cronice. Dacă inflamația cronică nu este controlată, aceasta poate crește riscul de multe boli cronice. Aceste fructe sănătoase pentru inimă pot susține, de asemenea, un nivel sănătos al tensiunii arteriale și colesterolului. Căpșunile conțin și o cantitate mare de fibre care susțin digestia.

    Mozzarella proaspătă adaugă proteine acestei salate. Această brânză este, de asemenea, mai săracă în sodiu decât alte brânzeturi, așa că este o alegere grozavă dacă urmărești să reduci aportul de sodiu. Mozzarella conține și calciu, fosfor și zinc, care susțin sănătatea oaselor.

    Uleiul de măsline poate fi folosit într-o cantitate mică, dar integrarea acestui ulei sănătos în dieta ta în mod regulat poate aduce beneficii. Uleiul de măsline conține fitochimicale care pot reduce riscul de cancer, iar acidul oleic din ulei poate scădea riscul de boli cardiovasculare.

    Ingrediente pentru salata caprese cu căpșuni

    • 2 căni căpșuni, curățate și tăiate în sferturi
    • ⅔ cană perle de mozzarella proaspătă sau tăiată cuburi mici
    • o mână bună de frunze de busuioc
    • 2 linguri ulei de măsline extra-virgin
    • 1 lingură oțet balsamic
    • ¼ linguriță sare
    • ⅛ linguriță piper măcinat

    Preparare

    Amestecă două linguri de ulei, o lingură de oțet, ¼ linguriță de sare și ⅛ linguriță de piper într-un bol mic până se combină armonios.

    Aranjează două căni de căpșuni tăiate în sferturi și ⅔ cană de perle de mozzarella pe un platou mare; adaugă ¼ cană de busuioc. Stropește uniform cu amestecul de ulei și servește imediat.

    Sursă articol: G4Food

    Articole asemănătoare

    Mediu 16/05/2025

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Odihnă 16/05/2025

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Odihnă 16/05/2025

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.235 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025188 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025128 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/202594 Views
    Recomandate
    Mediu 16/05/20252 Mins Read2 Views

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Suedia va aloca suplimentar 1,7 milioane de dolari proiectului „Comunități reziliente prin abilitarea femeilor”, implementat…

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Ordinea contează: pașii esențiali într-o rutină de îngrijire a tenului, explicată de dermatologi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.