Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rulouri din omletă cu șuncă și brânză – mic dejun rapid și hrănitor

    22/04/20252 Mins Read21
    Sursa foto: eggs.ca
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Cu siguranță, dacă ai respectat „tradiția”, ai cumpărat alimente peste măsură și ai făcut stocuri în frigider pentru zilele de sărbătoare. Pe lângă preparatele gătite, ai cumpărat salamuri mezeluri, șuncă, brânzeturi și multe altele, ca să „ai ce pune pe masă dacă vine cineva la tine”. Și nu e nimic greșit aici, având în vedere ospitalitatea românească atât de bine cunoscută. Eggs.ca propune un mic dejun excelent, hrănitor și rapid de făcut, care îți va salva, de fapt, mezelurile și brânzeturile rămase. Este un preparat bogat în proteine, gata în mai puțin de 15 minute.

    Aceste rulouri din omletă cu șuncă și brânză sunt ideale pentru un mic dejun energizant, indiferent de ziua săptămânii. Se prepară rapid, sunt gustoase și pot fi servite și la pachet.

    Ingrediente (pentru 2 porții mari sau 4 mai mici)

    • 6 ouă
    • Un praf de sare
    • Un praf de piper
    • 2 linguri (30 ml) de unt, împărțit în două
    • 4 felii de brânză Cheddar
    • 4 felii de șuncă

    Mod de preparare

    • Pregătirea omletei

    Bate ouăle într-un bol împreună cu 4 lingurițe (20 ml) de apă, sare și piper. Încinge o tigaie antiaderentă de 25 cm și topește jumătate din cantitatea de unt. Toarnă jumătate din amestecul de ou și rotește tigaia pentru a acoperi uniform baza.

    • Gătirea și umplerea

    Lasă omleta pe foc 1–2 minute, până începe să se închege. Întoarce-o ușor pe cealaltă parte și așază 2 felii de brânză deasupra. Gătește încă 1 minut, până când ouăle sunt complet coapte. Transferă pe un tocător. Repetă cu restul de unt, ouă și brânză pentru a obține a doua omletă.

    • Formarea rulourilor

    Așază 2 felii de șuncă în mijlocul fiecărei omlete. Rulează strâns și taie fiecare rulou în 8 bucăți. Poți folosi scobitori pentru fixare, dacă dorești.

    Sfat util

    Poți înlocui brânza Cheddar cu brânză elvețiană, Havarti sau mozzarella. Iar în loc de șuncă, poți folosi felii de curcan sau pui, pentru o variantă mai ușoară sau miel, dacă ți-a rămas de la masa de Paște și nu știi ce să faci cu el.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Odihnă 27/12/2025

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202574 Views
    Recomandate
    Odihnă 27/12/20254 Mins Read10 Views

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Euronews Travel a analizat unele dintre cele mai vizitate destinații ale anului 2025, de la…

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.