De Ziua Îndrăgostiților alege să-ți suprinzi partenerul sau partenera cu un prâzn mai special: pilaf preparat pe modelul unui risotto italian, folosind pe lângă orez o combinație de sfeclă roșie și brânză brie. Sfecla îi dă culoare și completează aportul nutrițional cu vitamine și antioxidanți, dar îi dă și un plus de gust prin caracteristica sa de rădăcinoasă dulceagă, iar brânza brie îi conferă cremozitate și textură.
Ingrediente pentru 4 porții de pilaf cu sfeclă roșie și brie
- 400 g orez obișnuit
- 1 sfeclă roșie mai mare sau 2 mai mici
- 1 ceapă mare
-
- 100 ml vin alb
- 200 g brânză brie
- sare, piper
- supă de găină sau, în lipsă, supă vegetală sau apă
- o mână de nuci mărunțite, de adăugat deasupra, în farfurie
Procedeu
Curăță ceapa și sfecla roșie: ceapa tăiată mărunt, sfecla roșie dată pe o răzătoare cât mai fină.
Folosim o oală sau o tigaie antiaderentă cât mai încăpătoare, în care vom găti pilaful.
Adăugăm întâi orezul direct în ea, fără unt sau ulei, iar când boabele sunt fierbinți stingem cu vin alb. Așteptăm să se evapore complet alcoolul și adăugăm ceapa tăiată mărunt și jumătate din sfecla roșie rasă, apoi jumătate din unt.
Amestecăm energic în vas cu o lingură de lemn, apoi adăugăm treptat apă, pe măsură ce orezul absoarbe partea de lichid. Dacă avem bulion de găină, putem folosi în loc de apă, gustul va avea de câștigat.
Când a fiert suficient, stingem flacăra și completăm cu un strop de sare, restul de unt și brânza brie.
De servit cu un adaos de nuci prăjite ușor în tigaie și cu pătrunjel.
Rețetă preluată. Sursă: G4Food.ro.