Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rissoto italian în stil Valentine’s Day, cu sfeclă roșie și adaos de brânză brie, pentru un prânz romatic și festiv

    13/02/20252 Mins Read11
    Foto: G4Food.ro/freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    De Ziua Îndrăgostiților alege să-ți suprinzi partenerul sau partenera cu un prâzn mai special: pilaf preparat pe modelul unui risotto italian, folosind pe lângă orez o combinație de sfeclă roșie și brânză brie. Sfecla îi dă culoare și completează aportul nutrițional cu vitamine și antioxidanți, dar îi dă și un plus de gust prin caracteristica sa de rădăcinoasă dulceagă, iar brânza brie îi conferă cremozitate și  textură. 

    Ingrediente pentru 4 porții de pilaf cu sfeclă roșie și brie

    • 400 g orez obișnuit
    • 1 sfeclă roșie mai mare sau 2 mai mici
    • 1 ceapă mare
    • 100 g unt
    • 100 ml vin alb
    • 200 g brânză brie
    • sare, piper
    • supă de găină sau, în lipsă, supă vegetală sau apă
    • o mână de nuci mărunțite, de adăugat deasupra, în farfurie

    Procedeu

    Curăță ceapa și sfecla roșie: ceapa tăiată mărunt, sfecla roșie dată pe o răzătoare cât mai fină.

    Folosim o oală sau o tigaie antiaderentă cât mai încăpătoare, în care vom găti pilaful.

    Adăugăm întâi orezul direct în ea, fără unt sau ulei, iar când boabele sunt fierbinți stingem cu vin alb. Așteptăm să se evapore complet alcoolul și adăugăm ceapa tăiată mărunt și jumătate din sfecla roșie rasă, apoi jumătate din unt.
    Amestecăm energic în vas cu o lingură de lemn, apoi adăugăm treptat apă, pe măsură ce orezul absoarbe partea de lichid. Dacă avem bulion de găină, putem folosi în loc de apă, gustul va avea de câștigat.

    Când a fiert suficient, stingem flacăra și completăm cu un strop de sare, restul de unt și brânza brie.

    De servit cu un adaos de nuci prăjite ușor în tigaie și cu pătrunjel.

    Rețetă preluată. Sursă: G4Food.ro. 

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    RECOMANDATE 08/07/2025

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    RECOMANDATE 08/07/2025

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Populare în ultima lună
    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă
    03/07/2025329 Views
    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova
    07/07/2025178 Views
    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili
    03/07/2025170 Views
    Ce mănâncă italienii, grecii și spaniolii dimineața: modele sănătoase de mic dejun
    07/07/2025102 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/07/20253 Mins Read14 Views

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    Căldura nu iartă – și nici bacteriile, fungii, sporii sau drojdiile, chiar dacă nu le…

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Nuci sau fistic: Care sunt mai sănătoase? Explicațiile nutriționiștilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să eviți toxiinfecțiile alimentare pe timp de vară: 7 reguli de urmat

    10 alimente care pot ajuta la menținerea stabilă a glicemiei pe tot parcursul zilei

    Creierul uman produce neuroni noi până la vârste înaintate, au descoperit cercetătorii

    Cele mai populare

    Numere auto personalizate: verifică online disponibilitatea și află cât costă

    Parteneri dincolo de hotare: căsătorii și divorțuri cu cetățeni străini în R. Moldova

    Ai rămas fără loc de muncă? Statul te susține până la 9 luni cu bani neimpozabili

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.