Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta tortului Pavlova, bijuteria mesei festive de Revelion

    31/12/20243 Mins Read49
    Sursa foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Istoria desertului Pavlova este legată de povestea unei balerine rusă. A fost creat în Australia sau Noua Zeenlandă (ambele țări îți dispută paternitatea acestui meringue), în onoarea Annei Pavlova, care a ținut o serie de spectacole aici în 1920, în cadrul unui turneu mondial de balet.

    Ingrediente pentru tortul Pavlova:

    Pentru blatul de bezea:

    • 110 g de albuș de ou (3-4 ouă în funcție de mărime)
    • 330 g de zahăr
    • un praf de sare

    Pentru crema de mascarpone:

    • 200 de g de frișcă lichidă
    • 250 de g de mascarpone
    • 80 de g de zahăr pudră

    Fructe pentru decorat

    Pentru coulisul de fructe:

    • 250 de g de fructe de pădure
    • 75 de g zahăr
    • 15 g de suc de lămâie.
    • Cremă de vanilie (opțional), se face din gălbenușurile rămase, citește rețeta aici.

    Preparare Pavlova:

    1. Se bat bine albușurile până rezultă o spumă legată și tare, apoi se adaugă treptat zahărul bătând în continuare. Când bezeaua este foarte tare și lucioasă, iar zahărul încorporat, punem pe o tavă de cuptor o hârtie de copt și răsturnăm bezeaua în centru. Cu ajutorul unei linguri îi dăm formă de cerc, cu marginile mai înalte și cu puțină gaură în mijloc.
    2. Se preîncălzește cuptorul la 130 de gr, iar când băgăm blatul scădem temperatura la 110. Lăsăm 2 ore cu căldură sus-jos. NU deschidem ușa cuptorului.
    3. După două ore, oprim focul și băgăm o lingură cu coadă de lemn în ușa cuptorului, pentru ca temperatura să scadă treptat și odată cu ea să se răcească pas cu pas și prăjitura. Nu o scoatem din cuptor pentru câteva ore, până nu e răcită complet.
    4. Blatul de Pavlova nu se păstrează în frigider, ci într-un loc uscat și răcoros, învelit într-un prosop de bucătărie sau un recipient ermetic. De aceea este recomandat să o preparăm cu o zi înainte de a o servi.
    5. Pentru cremă luăm ingredientele foarte reci din frigider, inclusiv vasul în care le batem e bine să fie pus jumătate de oră în congelator.
    6. Punem totul în vas și batem la viteză maximă, nu mai mult de un minut, cu atenție să nu se taie frișca. Păstrăm la rece, în vasul acoperit.
    7. Coulis-ul se prepară din fructe proaspete sau congelate, pe care le punem pe foc cu zahărul și lămâia, până obținem o dulceață lichidă. Pasăm cu blenderul și trecem totul printr-o sită (mai ales dacă sunt fructe cu sâmburi).

    Montarea tortului:

    1. Punem blatul de bezea pe platoul pe care servim tortul. În gaura din mijloc așezăm cu un posh crema și decorăm după dorință și marginile. Dacă avem și cremă de vanilie, ideal este să le alternăm.
    2. Deasupra așezăm fructele proaspete, iar în momentul în care aducem tortul la masă, punem și coulis-ul. Acesta poate fi servit și separat într-o sosieră și fiecare își va pune peste porția de tort din farfurie.
    tort pavlova
    Foto: G4Food

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read42 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.