Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă rapidă și sănătoasă: spanac cu orez, o alegere perfectă pentru cină

    12/03/20252 Mins Read15
    Screenshot
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru cei care caută o masă sănătoasă, hrănitoare și ușor de preparat, rețeta de spanac cu orez este soluția ideală. Această combinație bogată în vitamine, fier și fibre poate fi servită ca fel principal sau garnitură, scrie G4Food.

    Ingrediente:

    • 250 g orez
    • 500 g spanac proaspăt sau congelat
    • 1 ceapă medie
    • 2 căței de usturoi
    • 2 linguri ulei de măsline
    • 500 ml supă de legume sau apă
    • Sare și piper, după gust
    • Zeamă de lămâie (opțional)

    Mod de preparare:

    1. Spălați spanacul și tocați-l grosier dacă este proaspăt. Dacă folosiți spanac congelat, lăsați-l la dezghețat și scurgeți excesul de apă.
    2. Într-o tigaie mare sau cratiță, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa tocată mărunt până devine translucidă. Adăugați usturoiul zdrobit și amestecați timp de câteva secunde.
    3. Adăugați orezul și amestecați-l cu ceapa și usturoiul pentru 1-2 minute, până devine ușor translucid.
    4. Turnați supa de legume sau apa și lăsați să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional.
    5. După aproximativ 10 minute, adăugați spanacul și continuați să gătiți până când orezul este complet fiert și lichidul s-a absorbit.
    6. Asezonați cu sare și piper, iar pentru un gust mai proaspăt, adăugați puțină zeamă de lămâie.

    Serviți preparatul cald, simplu sau alături de un ou poșat, brânză feta sau iaurt. Poftă bună!

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.