Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru un mic dejun nutritiv, bogat în proteine

    05/09/20253 Mins Read34
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această alegere, bogată în proteine, este ideală pentru un mic dejun consistent și echilibrat, perfect pentru a-ți începe ziua în forță. Rețeta combină ouăle cu brânza cottage, obținând o textură cremoasă, care se topește în gură. În plus, legumele bogate în antioxidanți adaugă un plus de savoare și beneficii nutriționale, scrie EatingWell.

    Tarta se coace până când devine aurie și bine închegată, fiind suficient de sățioasă pentru a hrăni o întreagă masă de brunch. Rețeta este extrem de versatilă: poți adapta ușor ingredientele în funcție de legumele preferate sau de sezon, fără să compromiți echilibrul nutritiv.

    Ingrediente

    • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
    • 110 g ciuperci sălbatice proaspete, feliate – aproximativ 1 cană
    • 1 ardei gras roșu mediu, tocat (aproximativ 1¼ căni)
    • 1 ceapă galbenă mică, tocată (aproximativ 1 cană)
    • ¼ linguriță sare
    • 1 pachet (140 g) de baby kale
    • 1½ linguriță pudră de usturoi
    • ¼ linguriță fulgi de ardei iute
    • 8 ouă mari
    • ½ cană brânză cottage cu granulație mică, 2% grăsime
    • ⅓ cană lapte integral
    • 1½ căni brânză rasă
    Sursa foto: EatingWell
    Mod de preparare
    1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Unge ușor cu spray de gătit o tavă pătrată de 20×20 cm.
    2. Într-o tigaie mare, încălzește 1 lingură de ulei la foc mediu-mare. Adaugă ciupercile feliate (aproximativ 110 g) și gătește-le fără să le amesteci timp de aproximativ 4 minute, până când se rumenesc. Apoi amestecă și continuă să le gătești, amestecând ocazional, până când se evaporă tot lichidul – aproximativ 3 minute. Adaugă ardeiul gras tocat, ceapa tocată, ⅛ linguriță de sare și cealaltă lingură de ulei rămasă. Gătește, amestecând frecvent, până când legumele se înmoaie – aproximativ 4 minute.
    3. Adaugă baby kale (140 g), pudra de usturoi (1½ linguriță) și fulgii de ardei iute (¼ linguriță). Continuă să gătești, amestecând, până când frunzele de kale se înmoaie – aproximativ 2 minute. Ia tigaia de pe foc și lasă amestecul de legume să se răcească ușor, aproximativ 5 minute.
    4. Într-un blender, mixează 8 ouă, ½ cană brânză cottage, ⅓ cană lapte, ¾ cană brânză și ⅛ linguriță sare, la viteză mică, până obții un amestec omogen și cremos (aproximativ 20 de secunde).

    5. Întinde jumătate din amestecul de kale și legume pe fundul tăvii pregătite. Toarnă deasupra amestecul de ouă din blender. Presară restul amestecului de kale peste compoziția de ouă (este normal ca majoritatea legumelor să se scufunde către mijloc). Presară deasupra restul de ¾ cană brânză.

    6. Coace caserola în cuptorul preîncălzit până când marginile se umflă ușor și suprafața devine aurie, aproximativ 40 de minute. Lasă să se odihnească 10 minute înainte de a servi.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.