Această alegere, bogată în proteine, este ideală pentru un mic dejun consistent și echilibrat, perfect pentru a-ți începe ziua în forță. Rețeta combină ouăle cu brânza cottage, obținând o textură cremoasă, care se topește în gură. În plus, legumele bogate în antioxidanți adaugă un plus de savoare și beneficii nutriționale, scrie EatingWell.
Tarta se coace până când devine aurie și bine închegată, fiind suficient de sățioasă pentru a hrăni o întreagă masă de brunch. Rețeta este extrem de versatilă: poți adapta ușor ingredientele în funcție de legumele preferate sau de sezon, fără să compromiți echilibrul nutritiv.
Ingrediente
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 110 g ciuperci sălbatice proaspete, feliate – aproximativ 1 cană
- 1 ardei gras roșu mediu, tocat (aproximativ 1¼ căni)
- 1 ceapă galbenă mică, tocată (aproximativ 1 cană)
- ¼ linguriță sare
- 1 pachet (140 g) de baby kale
- 1½ linguriță pudră de usturoi
- ¼ linguriță fulgi de ardei iute
- 8 ouă mari
- ½ cană brânză cottage cu granulație mică, 2% grăsime
- ⅓ cană lapte integral
- 1½ căni brânză rasă

