Această quiche fără crustă, cu somon, spanac și ciuperci o puteți servi la brunch, prânz sau chiar cină cu o salată simplă. Potrivit EatingWell, se prepară rapid și este fără gluten.
Ingrediente:
- 1 file de somon
- 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin plus încă 1 lingură, separate
- ½ cană de praz feliat, numai părțile albe și verde deschis
- 2 căni de ciuperci tăiate felii
- 1 cană spanac congelat tocat
- ½ linguriță sare
- 5 ouă mari
- 1 cană de lapte integral
- 1 lingură de mărar proaspăt tocat
- Coajă de lămâie pentru garnitură (opțional)
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 190°C. Se tapetează o formă de plăcintă cu o foaie de copt cu hârtie pergament.
- Așezați un file de somon pe foaia de copt pregătită. Stropiți cu 2 lingurițe de ulei și coaceți până când peștele se desface ușor cu o furculiță, între 10 și 15 minute, în funcție de grosimea fileului. Se lasă să se răcească ușor. Se scutură fileul cu o furculiță.
- Între timp, puneți restul de ulei într-o tigaie mare. Încălziți la foc mediu. Adăugați ½ cană de praz, gătiți, amestecând, până când se înmoaie ușor, aproximativ un minut. Adăugați două căni de ciuperci, o cană de spanac și ¼ linguriță de sare, amestecați pentru a combina. Gătiți, amestecând ocazional, până când legumele sunt fragede și orice lichid eliberat de legume s-a evaporat, între 5 și 8 minute. Se lasă deoparte pentru a se răci ușor.
- Se adaugă somonul între legume și se combină. Se transferă în forma de plăcintă pregătită și se întinde într-un strat uniform. Se bat cinci ouă, o cană de lapte și restul de ¼ linguriță de sare într-un bol mare. Se toarnă amestecul de ouă peste legume. Se presară cu o lingură de mărar.
- Se coace până când partea de sus începe să devină aurie, iar centrul este fixat, 35-40 de minute. Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a tăia felii. Se ornează cu coajă de lămâie, dacă se dorește.