Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru prânz: quiche fără crustă, cu somon, spanac și ciuperci

    22/01/20252 Mins Read26
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această quiche fără crustă, cu somon, spanac și ciuperci o puteți servi la brunch, prânz sau chiar cină cu o salată simplă. Potrivit EatingWell, se prepară rapid și este fără gluten.

    Ingrediente:
    • 1 file de somon
    • 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin plus încă 1 lingură, separate
    • ½ cană de praz feliat, numai părțile albe și verde deschis
    • 2 căni de ciuperci tăiate felii
    • 1 cană spanac congelat tocat
    • ½ linguriță sare
    • 5 ouă mari
    • 1 cană de lapte integral
    • 1 lingură de mărar proaspăt tocat
    • Coajă de lămâie pentru garnitură (opțional)
    Mod de preparare:
    1. Preîncălziți cuptorul la 190°C. Se tapetează o formă de plăcintă cu o foaie de copt cu hârtie pergament.
    2. Așezați un file de somon pe foaia de copt pregătită. Stropiți cu 2 lingurițe de ulei și coaceți până când peștele se desface ușor cu o furculiță, între 10 și 15 minute, în funcție de grosimea fileului. Se lasă să se răcească ușor. Se scutură fileul cu o furculiță.
    3. Între timp, puneți restul de ulei într-o tigaie mare. Încălziți la foc mediu. Adăugați ½ cană de praz, gătiți, amestecând, până când se înmoaie ușor, aproximativ un minut. Adăugați două căni de ciuperci, o cană de spanac și ¼ linguriță de sare, amestecați pentru a combina. Gătiți, amestecând ocazional, până când legumele sunt fragede și orice lichid eliberat de legume s-a evaporat, între 5 și 8 minute. Se lasă deoparte pentru a se răci ușor.
    4. Se adaugă somonul între legume și se combină. Se transferă în forma de plăcintă pregătită și se întinde într-un strat uniform. Se bat cinci ouă, o cană de lapte și restul de ¼ linguriță de sare într-un bol mare. Se toarnă amestecul de ouă peste legume. Se presară cu o lingură de mărar.
    5. Se coace până când partea de sus începe să devină aurie, iar centrul este fixat, 35-40 de minute. Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a tăia felii. Se ornează cu coajă de lămâie, dacă se dorește.

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.017 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.151 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025526 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read43 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.