Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru o cină delicioasă: paste la tigaie cu pui, spanac, lămâie și parmezan

    26/07/20252 Mins Read16
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă de paste la tigaie combină piept de pui slab și spanac sotat, pentru o masă cu gust de usturoi și lămâie, perfectă cu puțin parmezan presărat deasupra. Este o cină rapidă și ușoară, creată în urmă cu mai bine de zece ani, conform eatingwell.com. Este un fel simplu de mâncare pe care toți îl vor iubi.

    Atât pieptul de pui, cât și pulpele de pui se potrivesc unei diete echilibrate și sunt delicioase în această rețetă. Dacă vrei să reduci grăsimea, folosește piept de pui sau îndepărtează pielea și grăsimea de pe pulpe. Atât pieptul, cât și pulpele furnizează proteine, vitamine din complexul B și colină – esențiale pentru sănătatea sistemului nervos.

    Ingrediente

    • 225 g paste penne fără gluten sau din grâu integral
    • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
    • 450 g piept de pui sau pulpe dezosate și fără piele, tăiate cuburi
    • ¾ linguriță sare
    • ¼ linguriță piper măcinat
    • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
    • 250 ml vin alb sec
    • 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
    • 60 ml suc de lămâie
    • 80 g unt nesărat, tăiat cubulețe
    • 4 linguri parmezan ras (împărțite)
    • 10 căni (aprox. 300 g) spanac proaspăt tocat

    Mod de preparare

    1. Fierbe o oală mare cu apă și adaugă pastele. Gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Păstrează 120 ml din apa în care au fiert pastele, scurge-le și lasă-le deoparte.
    2. Între timp, încălzește uleiul într-o tigaie mare, cu margini înalte, la foc mediu-mare. Adaugă bucățile de pui, sare și piper. Gătește, amestecând ocazional, până când termometrul introdus în partea cea mai groasă a cărnii indică 74°C, aproximativ 5-7 minute.
    3. Adaugă usturoiul și gătește 1 minut, amestecând, până devine aromat. Toarnă vinul, coaja și sucul de lămâie. Lasă să fiarbă ușor la foc mediu-mare, amestecând din când în când.
    4. Adaugă untul și 1 lingură de parmezan. Amestecă continuu cu telul până când sosul devine cremos și omogen, aproximativ 2 minute. Adaugă 60-120 ml din apa de la paste și continuă să gătești 2 minute, până sosul se îngroașă ușor.
    5. Pune spanacul tocat și pastele gătite în tigaie. Gătește la foc mediu, amestecând ocazional, până când spanacul se înmoaie și devine verde intens, aproximativ 5 minute.
    6. Împarte pastele în 4 porții și presară restul de 3 linguri de parmezan deasupra.

    Articole asemănătoare

    Odihnă 27/12/2025

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202574 Views
    Recomandate
    Odihnă 27/12/20254 Mins Read9 Views

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Euronews Travel a analizat unele dintre cele mai vizitate destinații ale anului 2025, de la…

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.