Această panna cotta cu cafea se prepară folosind rețeta clasică, fiind aromatizată cu cafea solubilă sau espresso și având doar 4 ingrediente, iar procesul de preparare este foarte simplu.
Ingrediente
Jumătate de litru de smântână lichidă pentru gătit
6 foi de gelatină neutră
150 ml de cafea preparată cu cafea solubilă sau espresso negru
Preparare
Hidratează foile de gelatină în puțină apă rece.
Prepară cafeaua folosind cafea instant sau espresso (150 ml de lichid).
Amestecă smântâna cu zahărul și cafeaua în blender.
Adaugă gelatina hidratată și bine scursă, apoi amestecă din nou.
Încălzește amestecul timp de 1-2 minute în cuptorul cu microunde, astfel încât gelatina să-și facă efectul. Amestecul cu gelatină nu trebuie să ajungă la fierbere, dar trebuie să fie bine încălzit pentru ca desertul să se închege corespunzător. După încălzire, amestecă din nou cu un tel pentru a omogeniza compoziția.
Toarnă amestecul în forme și lasă-l la răcit în frigider câteva ore, până când se încheagă. Panna cotta trebuie să fie închegată, dar să aibă o consistență ușor tremurătoare, așa că scoate-o din forme cu grijă ca să nu se rupă. Scufundă formele pentru 2 secunde în apă fiartă, apoi treci un cuțit cu lamă fină între prăjitură și formă și răstorni.
Poți servi panna cotta de cafea cu sirop de caramel sau ciocolată topită deasupra. Din aceste cantități ies 6-8 porții, în funcție de mărimea formelor.
Rețetă preluată: G4Food