Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă: mâncărică de conopidă, o sursă bună de fibre, minunată și în curele de slăbire

    23/01/20252 Mins Read40
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această mâncărică simplă, dar delicioasă, poate fi un prânz sau o cină ușoară, inclusiv pentru persoanele care doresc să piardă câteva kilograme. Conopida este o legumă din grupul cruciferelor, pentru a cărei digestie se ard mai multe calorii decât conține vegetala. Este minunată în curele de slăbire, prietena vegetarienilor și extrem de recomandată persoanelor cu afecțiuni cardiace.

    Nu conține grăsimi, iar 100 de g de conopidă au doar 25 de calorii. Are doar 5 g de carbohidrati si 2 g de de zahar. 100 de g de conopidă conțin 100% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, aproximativ un sfert din cea de vitamina K și în plus calciu, fier, potasiu și magneziu. Conopida este, de asemenea, o sursă bună de fibre, motiv pentru care este recomandată celor care au probleme de tranzit, nu și în cazurile de diaree sau afecțiuni intestinale.

    Ingrediente pentru mâncărică de conopidă:

    • 1 conopidă medie-mare
    • 1-2 cepe
    • 1-2 căței usturoi
    • 150 g sos roșii
    • orice alte legume dorim (opțional)
    • câteva linguri de ulei de măsline
    • supă de legume (sau apă și un cub concentrat bio)
    • sare, piper, pătrunjel sau orice iarbă aromatizată vă place.

    Preparare:

    1. Se curăță conopida de frunze, se desface în buchețele și se spală în mai multe ape. Se fierbe la abur sau în supă pentru 10 minute, să rămână al dente. Nu uitați săi puneți sare din belșug.
    2. Se curăță ceapa, usturoiul, legumele, se călesc în ulei 15 minute.
    3. Se pune deasupra conopida. Se adaugă pasta de roșii într-o cană-doua de supă și se toarnă peste. Se pune piper (și alte condimente dacă doriți). Se bagă 10 minute la cuptor la 200 de grade C, căldură sus-jos. Puteți să îi puneți și brânză sau parmezan.

    Este minunată și ca garnitură la friptură, chifteluțe etc

    Poftă bună!

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Gastronomie 07/12/2025

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    RECOMANDATE 06/12/2025

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.650 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.024 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025332 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 07/12/20255 Mins Read36 Views

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    În sezonul rece riscul de îmbolnăvire este mult mai mare din cauza unor factori care…

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Budincă de orez cu aromă de lămâie sau scorțișoară: un mic dejun aromat

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.