Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă: mâncărică de conopidă, o sursă bună de fibre, minunată și în curele de slăbire

    23/01/20252 Mins Read40
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această mâncărică simplă, dar delicioasă, poate fi un prânz sau o cină ușoară, inclusiv pentru persoanele care doresc să piardă câteva kilograme. Conopida este o legumă din grupul cruciferelor, pentru a cărei digestie se ard mai multe calorii decât conține vegetala. Este minunată în curele de slăbire, prietena vegetarienilor și extrem de recomandată persoanelor cu afecțiuni cardiace.

    Nu conține grăsimi, iar 100 de g de conopidă au doar 25 de calorii. Are doar 5 g de carbohidrati si 2 g de de zahar. 100 de g de conopidă conțin 100% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, aproximativ un sfert din cea de vitamina K și în plus calciu, fier, potasiu și magneziu. Conopida este, de asemenea, o sursă bună de fibre, motiv pentru care este recomandată celor care au probleme de tranzit, nu și în cazurile de diaree sau afecțiuni intestinale.

    Ingrediente pentru mâncărică de conopidă:

    • 1 conopidă medie-mare
    • 1-2 cepe
    • 1-2 căței usturoi
    • 150 g sos roșii
    • orice alte legume dorim (opțional)
    • câteva linguri de ulei de măsline
    • supă de legume (sau apă și un cub concentrat bio)
    • sare, piper, pătrunjel sau orice iarbă aromatizată vă place.

    Preparare:

    1. Se curăță conopida de frunze, se desface în buchețele și se spală în mai multe ape. Se fierbe la abur sau în supă pentru 10 minute, să rămână al dente. Nu uitați săi puneți sare din belșug.
    2. Se curăță ceapa, usturoiul, legumele, se călesc în ulei 15 minute.
    3. Se pune deasupra conopida. Se adaugă pasta de roșii într-o cană-doua de supă și se toarnă peste. Se pune piper (și alte condimente dacă doriți). Se bagă 10 minute la cuptor la 200 de grade C, căldură sus-jos. Puteți să îi puneți și brânză sau parmezan.

    Este minunată și ca garnitură la friptură, chifteluțe etc

    Poftă bună!

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.022 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.151 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025526 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read43 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.