Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă de sos cremos de ciuperci vegan: Ingredientul „secret” pentru un gust delicios

    01/12/20242 Mins Read61
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ești vegan/ă, vegetarian/ă, suferi de intoleranță la lactoză, ții post sau, pur și simplu, îți dorești să încerci un preparat nou, avem o rețetă delicioasă pentru tine. Sosurile cremoase sunt adesea asociate cu ingrediente lactate, dar varianta vegană a acestui sos de ciuperci demonstrează că poți obține aceeași textură bogată și gust delicios, fără a utiliza produse de origine animală.

    Este o rețetă simplă și savuroasă, potrivită pentru vegani, vegetarieni și, bineînțeles, pentru oricine dorește să descopere o opțiune sănătoasă și plină de aromă pentru a însoți paste, orez sau legume. Iată cum se prepară un sos cremos de ciuperci vegan.

    Ingrediente necesare

    • 2 căni de ciuperci tăiate
    • 1 ceapă mare, tocată fin
    • 3 căței de usturoi mărunțiți
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • 1/4 cană de făină
    • 2 căni de lapte de migdale (sau alt lapte vegetal, în funcție de preferințe)
    • Sare și piper, după gust
    • O lingură de drojdie inactivă (opțional, pentru a simula un gust de brânză)

    Instrucțiuni de preparare

    1. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până când acestea devin translucide.
    2. Adaugă ciupercile tăiate și gătește-le până când se înmoaie și își eliberează sucul propriu.
    3. Presară făina peste amestecul de ciuperci și amestecă bine pentru a forma o pastă.
    4. Încet, adaugă laptele vegetal, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe. Continuă să gătești preparatul până când sosul începe să se îngroașe.
    5. În continuare, ai opțiunea să adaugi drojdia inactivă pentru un plus de gust de brânză. Asezonează totul cu sare și piper, după gust.
    6. Lasă sosul să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, amestecând regulat.

    Modalități de servire

    Poți alege să servești preparatul alături de paste, orez sau chiar mămăligă. De asemenea, dacă tu consumi carne, sosul cremos de ciuperci se poate servi chiar și alături de un șnițel parizian. Este un preparat delicios, recomandat celor care își doresc să limiteze consumul de lactate.

    Rețetă&foto preluate: www.andreearaicu.ro

    sos de ciuperci pentru vegani sos vegan pentru paste

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Gastronomie 13/06/2025

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Mediu 13/06/2025

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.047 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025650 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025211 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20254 Mins Read49 Views

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ardeii grași sunt acele legume colorate și crocante care apar peste tot, în taco, pizza,…

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Copiii pot avea frecvent probleme digestive în sezonul cald și în călătorii. Cum știi că cel mic este deshidratat și ce măsuri trebuie să iei?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.