Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă de sezon: paste scurte, legume de tot felul, unt și parmezan

    01/06/20252 Mins Read19
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Rețeta de paste primavera înseamnă culori și arome din legumele pe care anotimpul cald începe să ni le pună la dispoziție și reprezintă și o invitație la a experimenta combinații de legume dar și combinații de tehnici de gătire a lor.

    Ingrediente pentru 4 porții de paste primavera

    • 400 g paste penne sau alte paste scurte, fierte al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj
    • 80 ml ulei de măsline extravirgin
    • ½ ceapă roșie, tăiată julienne, subțire dar nu foarte subțire
    • 3 căței de usturoi, tocați mărunt
    • 1 ardei roșu gras dar pe răzătoarea mare, sau felii subțiri și lungi în sti julienne
    • 1- 2 morcovi, tăiați julienne, adică bastonașe de circa 5 cm lungime și 0,5 cm grosime
    • 2 mâini bune de ciuperci champignon, tăiate în sferturi
    • 1 cană de mazăre proaspătă
    • 1 cană roșii, tăiate cubulețe
    • 1 pahar de vin alb
    • 1 mână bună de frunze proaspete de spanac
    • 2 linguri unt
    • 100 g parmezan ras
    • sare, piper, busuioc proaspăt

    Procedeu

    1. Călește ceapa roșie în ulei de măsline, la foc mediu spre mic, timp de 2-3 minute, până începe să se înmoaie și să devină translucidă.
    2. Adaugă usturoiul tăiat fin, ardeiul dat pe răzătoare și morcovii tăiați conform explicației de mai sus. Gătește încă 2 minute.
    3. Deglasează tigaia cu vinul alb și gătește la foc mediu încă 3-4 minute, până când vinul se reduce aproape de tot.
    4. Adaugă ciupercile, mazărea și roșiile. Gătește alte 2-3 minute la foc mediu-mic.
    5. Adaugă pastele fierte între timp, amestecând bine pentru a acoperi totul. Adaugă spanacul și continuă să gătești 1-2 minute, până când începe să se înmoaie. Dacă e nevoie, folosește puțină apă în care au fiert pastele.
    6. Adaugă acum untul, parmezanul, sarea și piperul și amestecă bine.

    Servește aceste paste primavera completând în farfurie cu frunze de busuioc, încă puțin parmezan ras și un strop de ulei de măsline.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.