Într-o perioadă în care multă lume ține post, un preparat din cartofi rămâne mereu o soluție la îndemână, iar pentru a le da savoare, îi putem combina cu ciuperci. O metodă bună de a găti cartofii cu ciuperci ar fi sotarea acestora, arată G4Food.
Ingrediente pentru 4 porții
- cartofi circa 1 kg, curățați de coajă și tăiați cuburi mai mari
- ciuperci circa 500 g, curățate și tăiate felii subțiri și lungi
- ulei, sare, piper, pătrunjel verde
- opțional, brânză rasă deasupra
Procedeu
Curățăm, tăiem și lăsăm cartofii într-un bol cu apă pentru a scoate amidonul.
Încălzim într-o tigaie antiaderentă mare câteva linguri de ulei, peste care adăugăm cuburile de cartofi ținând flacăra medie, pentru a rumeni cartofii la suprafață.
Mișcăm și scuturăm tigaia astfel încât cartofii să nu se lipească nici de ea, nici între ei. Această operațiune durează circa 2 minute, moment în care putem adăuga feliile de ciuperci.
Procedăm în continuare la fel, mișcând tigaia astfel încât ciupercile să nu se lipească de cartofi.
Când ciupercile au căpătat culoare, reducem flacăra la minim și așezăm capacul pe tigaie.
Lăsăm circa 5 minute, timp în care din când în când ridicăm capacul și mișcăm iar tigaia. Este esențial să evităm să amestecăm în ea cu lingura, pentru a menține stratul crocant de la suprafață.
Condimentăm la final cu sare și piper și pătrunjel verde.