În perioada de post, pastele tartinabile precum hummus-ul sau pate-ul din leguminoase, ciuperci, avocado, rădăcinoase, ardei sau vinete ne oferă soluții rapide și delicioase. Iată cum poți prepara rapid un pate de ciuperci gustos și proteic, pe care îl poți consuma alături de legume proaspete, pâine sau pesmeți.
Ingrediente pentru pate-ul de ciuperci
- 250 de gr de ciuperci (eu am luat o cutie cu ciuperci de mai multe soiuri)
- 1 ceapă tocată mărunt
- Câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper
- 1 cățel de usturoi sau pudră de usturoi după gust.
- Preparare
Spălăm și uscăm bine ciupercile. Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul. În uleiul încins călim ceapa câteva minute, punem pentru 2 minute și usturoiul. Adăugăm ciupercile și mai lăsăm 10 min (să se evaporeze tot lichidul). Condimentăm cu sare și piper.
Folosind un blender, omogenizăm ingredientele până obținem o consistență similară cu a unui pateu. Se poate întinde pe pâine sau se servește alături de chipsuri sau felii de legume.
Rețetă: G4Food.ro