Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta de la prânz: dorada cu sparanghel și piure de dovleac

    03/04/20252 Mins Read16
    Foto simbol: tazz.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dorada este un tip de pește care trăiește în Marea Mediterană și se hrănește în special cu crustacee și moluște. Acesta are o carne albă, cu un conținut scăzut de grăsime. Este considerat un tip foarte popular de pește, nu doar pentru gustul său, ci și pentru proprietățile nutriționale. Dorada conține o doză sănătoasă de vitamina B6, care este cunoscută pentru a ajuta la combaterea inflamației în organism. Acesta este un nutrient esențial pentru oricine suferă de boli legate de inflamație, cum ar fi astmul sau artrita. Studiile constată că consumul de alimente cu vitamina B6 poate ajuta la reducerea durerii din cauza artritei și poate contribui la reducerea numărului de atacuri de astm pentru cei care trăiesc cu această afecțiune, potrivit RoMedic. 

    Ingrediente pentru dorada cu sparanghel și piure de dovleac

    Câte o doradă de persoană

    O mână de spanac sau kale de persoană

    3-4 fire de sparanghel verde de persoană

    2-3 buchețele de broccoli de persoană

    O jumătate (sau o felie) de dovleac pentru piure (în funcție de mărimea dovleacului)

    O cană de lapte sau smântână de gătit pentru piure

    2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin

    Sare, piper.

    Preparare

    Se curăță și se spală legumele. Se taie sparanghelul, păstrându-se doar jumătatea superioară, cu vărfurile. Se taie dovleacul curățat de coajă și semințe în bucăți. Se aleg frunzele de spanac/kale și se desface broccoli în ramuri/buchețele.

    Se feliază peștii păstrându-le pielea.

    Într-o cratiță punem la fiert dovleacul în lapte sau smântână. Când e moale, scoatem dovleacul și îl punem într-un vas mai înalt. Adăugăm sare, piper și cu un blender de mână mărunțim, adăugând lapte/smântână treptat până la obținerea consistenței dorite.

    Intr-o tigaie încingem o lingură de ulei și tragem la foc, pe rând, sparanghelul, broccoli, apoi spanacul sau frunzele de kale. Nu lăsăm mai mult de 1-2 minute, pentru ca ingredientele să rămână crocante.

    Într-o altă tigaie încingem o lingură de ulei și așezăm peștii cu pielea înspre tigaie. Avem grijă să nu gătim prea mult fileurile, pentru a nu le usca.

    Adăugăm 1-2 linguri de piure pe farfurie, lângă așezăm spanacul/kale, apoi file-urile de pește. Între fileuri intercalăm broccoli și sparanghel. Dacă doriți puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline.

    Rețetă preluată. Sursă: G4Food

    cum se prepară peștele dorada dorada cu sparanghel pește dorata la cuptor

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 23/05/2025

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Gastronomie 23/05/2025

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Populare în ultima lună
    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate
    23/05/2025181 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202585 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202577 Views
    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare
    18/05/202565 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 23/05/20253 Mins Read24 Views

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Ce fructe de pădure alegem? Căpșuni sau zmeură? Ambele sunt delicioase. Ambele sunt extrem de…

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Cele mai populare

    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.