Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Satul Bujor va avea un parc nou: locuitorii și diaspora sunt îndemnați să contribuie prin campania „Un copac pentru Bujor”

    Nu știi ce să mai gătești? Vezi un meniu pentru întreaga săptămână

    100 de zile în pielea lui Plahotniuc

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    27/10/20242 Mins Read11
    Sursa/freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Combinația pere și ciocolată este un clasic al patiseriei internaționale și o putem declina și într-un chec simplu, nu doar în preparate sofisticate de patiserie profesională. Putem folosi perele întregi, mult mai interesant ca aspect, dar ele pot fi și tăiate felii subțiri, așezate la rând în aluat.

    Ingrediente pentru o tavă rotundă de 24 cm

    • 4 pere mai coapte, dar tari
    • 170 g făină
    • 150 g zahăr
    • 30 g cacao
    • 2 ouă
    • 70 g ulei de floarea soarelui
    • 125 g iaurt (un iaurt mic)
    • 130 g ciocolată neagră
    • 1 plic de praf de copt

      Mod de preparare:

      Pentru acest chec de pere și ciocolată se bat întâi ouăle cu zahăr, se poate și fără a separa albușul de gălbenuș, dat fiind că folosim praf de copt și nu e nevoie de putere mare de creștere.

      Dacă le batem separat, împărțim zahărul în două și folosim o parte la albușuri și cealaltă la gălbenușuri. Important este ca ambele să capete consistență de spumă, e nevoie de circa 2 minute la fiecare. Albușurile spumă le vom amesteca în compoziție abia la final, așa că le dăm deoparte, eventual la frigider.

      Amestecăm într-un vas făina, cacao și praful de copt, trecute printr-o sită.

      Peste gălbenușurile spumă adăugăm uleiul, continuând cu mixerul. Nu neapărat tot odată, putem alterna cu ingredientele uscate, adică amestecul cu făină. Odată încorporate, adăugăm și iaurtul.

      Se adaugă la final ciocolata mărunțită cu un cuțit. Se ține o mică parte pentru a o adăuga deasupra.

      La final se adaugă și albușul spumă, amestecând foarte ușor de sus în jos cu o lingură, pentru a nu risca să se desumfle.

      Curățăm perele de coajă, adăugăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și adăugăm perele din loc în loc la distanță egală. Le presăm puțin să intre cu mișcări circulare.

      Deasupra adăugăm restul de ciocolată mărunțită ici colo și dăm checul de pere și ciocolată la cuptor. Se coace la 180 de grade circa 40 de minute, în funcție de cuptor și de materialul din care e tava.  E gata când facem proba cu scobitoarea și ea rămâne curată.

      Se lasă să se răcească în cuptor. Când tăiem, e nevoie de puțină atenție când ajungem la pere.

      Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/10/2025

    Nu știi ce să mai gătești? Vezi un meniu pentru întreaga săptămână

    Gastronomie 13/10/2025

    Băuturi naturale pentru imunitate: cum să-ți pregătești acasă rezervele pentru iarnă

    Gastronomie 13/10/2025

    Începe ziua cu gust: cinci idei rapide de mic dejun

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.133 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025613 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025517 Views
    „Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”. Astăzi ne amintim de Viorel Mardare
    07/10/2025219 Views
    Recomandate
    Mediu 13/10/20252 Mins Read12 Views

    Satul Bujor va avea un parc nou: locuitorii și diaspora sunt îndemnați să contribuie prin campania „Un copac pentru Bujor”

    Fundația „Donează cu drag și dor” a lansat campania „Un copac pentru Bujor”, un proiect…

    Nu știi ce să mai gătești? Vezi un meniu pentru întreaga săptămână

    100 de zile în pielea lui Plahotniuc

    Consultații stomatologice gratuite pentru copii: vezi în ce localități ajung echipele mobile de medici

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Satul Bujor va avea un parc nou: locuitorii și diaspora sunt îndemnați să contribuie prin campania „Un copac pentru Bujor”

    Nu știi ce să mai gătești? Vezi un meniu pentru întreaga săptămână

    100 de zile în pielea lui Plahotniuc

    Cele mai populare

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.