Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Opt edituri din Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția a XXXII-a

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    08/11/20252 Mins Read41
    Sursa/freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Combinația dintre pere și ciocolată este un clasic al patiseriei internaționale, pe care îl putem valorifica și într-un chec simplu, nu doar în deserturi elaborate. Perele pot fi folosite întregi, pentru un efect vizual deosebit, sau tăiate în felii subțiri și așezate ordonat în aluat, pentru un aspect elegant și o textură uniformă, recomandă G4Food.

    Ingrediente pentru o tavă rotundă de 24 cm

    • 4 pere mai coapte, dar tari
    • 170 g făină
    • 150 g zahăr
    • 30 g cacao
    • 2 ouă
    • 70 g ulei de floarea soarelui
    • 125 g iaurt (un iaurt mic)
    • 130 g ciocolată neagră
    • 1 plic de praf de copt

      Mod de preparare:

      Pentru acest chec de pere și ciocolată se bat întâi ouăle cu zahăr, se poate și fără a separa albușul de gălbenuș, dat fiind că folosim praf de copt și nu e nevoie de putere mare de creștere.

      Dacă le batem separat, împărțim zahărul în două și folosim o parte la albușuri și cealaltă la gălbenușuri. Important este ca ambele să capete consistență de spumă, e nevoie de circa 2 minute la fiecare. Albușurile spumă le vom amesteca în compoziție abia la final, așa că le dăm deoparte, eventual la frigider.

      Amestecăm într-un vas făina, cacao și praful de copt, trecute printr-o sită.

      Peste gălbenușurile spumă adăugăm uleiul, continuând cu mixerul. Nu neapărat tot odată, putem alterna cu ingredientele uscate, adică amestecul cu făină. Odată încorporate, adăugăm și iaurtul.

      Se adaugă la final ciocolata mărunțită cu un cuțit. Se ține o mică parte pentru a o adăuga deasupra.

      La final se adaugă și albușul spumă, amestecând foarte ușor de sus în jos cu o lingură, pentru a nu risca să se desumfle.

      Curățăm perele de coajă, adăugăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și adăugăm perele din loc în loc la distanță egală. Le presăm puțin să intre cu mișcări circulare.

      Deasupra adăugăm restul de ciocolată mărunțită ici colo și dăm checul de pere și ciocolată la cuptor. Se coace la 180 de grade circa 40 de minute, în funcție de cuptor și de materialul din care e tava.  E gata când facem proba cu scobitoarea și ea rămâne curată.

      Se lasă să se răcească în cuptor. Când tăiem, e nevoie de puțină atenție când ajungem la pere.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 28/11/2025

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 27/11/2025

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Cultură 27/11/2025

    Opt edituri din Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția a XXXII-a

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.357 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025461 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    Gastronomie 28/11/20251 Min Read19 Views

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Dacă v-ați plictisit de aceeași mâncare în fiecare dimineață, puteți încerca o rețetă ușoară, dar…

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Opt edituri din Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția a XXXII-a

    „Câteodată un copil are de toate, dar nu este fericit, fiindcă nu are atenția și timpul părinților”, constată directorului liceului Constantin Stere din Soroca

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Opt edituri din Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția a XXXII-a

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.