Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețeta celei mai gustoase pâini: cum se prepară pâinea cu cartofi

    12/05/20252 Mins Read22
    Foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Joseba Arguiñano a demonstrat într-o emisiune de televiziune cum se prepară o pâine cu „miez foarte pufos”, diferită de orice altă rețetă. 

    Iată rețeta cunoscutului chef, relatată de G4Food.

    Ingrediente (pentru 2 pâini )

    • 550 de gr de făină de forță + 40 de gr pentru frământat aluatul
    • 400 de ml de apă călduță
    • 15 de gr de drojdie de panificație
    • 1 cartof fiert (375 g)
    • 10 de gr de sare
    • 100 de gr de maia

    Preparare

    Curăță cartoful, taie-l bucăți și pasează-l cu un zdrobitor într-un bol mare. Adaugă apa și drojdia fărâmițată, și amestecă bine cu un tel manual. Adaugă sarea și maiaua, apoi amestecă din nou. Încorporează făina, amestecă bine și frământă până ce făina se absoarbe complet.
    Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei timp de 1 oră.

    Scoate folia, presară făină pe marginea aluatului pentru a-l desprinde de vas. Presară făină pe blatul de lucru, pune aluatul și fă-i 3-4 împachetări. Pune aluatul înapoi în bol, presărat cu puțină făină. Acoperă din nou cu folie și lasă-l la odihnit încă 1 oră la temperatura camerei.

    Pune din nou aluatul pe blat, împarte-l în două părți egale. Fă 3-4 împachetări fiecărei bucăți și pune-le în două boluri presărate cu făină.
    Acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la dospit timp de 30-45 de minute.

    Pune două oale în cuptor și încălzește-l la 220°C.

    Întinde două bucăți mari de hârtie de copt pe blatul de lucru. Răstoarnă câte o bucată de aluat pe fiecare hârtie. Scoate oalele din cuptor, pune câte un aluat (cu tot cu hârtie) în fiecare oală, acoperă cu capacul și pune-le la cuptor. Coace-le la 220°C timp de 30 de minute.

    Scoate capacele oalelor, redu temperatura cuptorului la 200°C. Toarnă 100 ml de apă în partea de jos a cuptorului pentru a crea abur (care va forma o coajă crocantă). Coace pâinile încă 30 de minute.

    Care sunt secretele pentru o pâine pufoasă cu coajă crocantă

    Toate ingredientele să fie la temperatura camerei.

    Făina să fie adecvată și cernută în prealabil.

    Timpii de creștere să fie respectați.

    Aluatul să fie împăturit așa cum recomandă rețeta.

    Oala în care este pus la cuptor să fie preîncălzită.

    Aluatul să fie așezat pe o hârtie de copt înainte de a fi pus în oală.

    Temperatura cuptorului va fi reglată în două etape: 220 și 200 °C.

    Articole asemănătoare

    Muncă 14/06/2025

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Odihnă 14/06/2025

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Gastronomie 14/06/2025

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.056 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025687 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025211 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Muncă 14/06/20257 Mins Read0 Views

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Radu Budan, un atlet originar din R. Moldova, a găsit echilibrul între sportul de performanță…

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.