Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Pui crocant ca la fast-food, dar mult mai sănătos: Crispy la friteuza cu aer cald, gata în 30 de minute

    05/05/20252 Mins Read22
    Foto simbol
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Tot mai multe persoane renunță la puiul prăjit din fast-food în favoarea unei variante mai sănătoase, dar la fel de gustoase: crispy la airfryer. Rețeta G4Food e simplă, rapidă și promite același gust crocant, fără ulei în exces și fără compromisuri la capitolul textură.

    Pentru a obține acele bucăți de pui fragede la interior și cu o crustă aurie, perfect crocantă, ai nevoie doar de o friteuză cu aer cald și câteva ingrediente la îndemână.

    Ingrediente:

    • 500 g piept de pui tăiat fâșii

    • 2 ouă

    • 100 g fulgi de porumb (neîndulciți)

    • 4 linguri pesmet

    • 2 linguri făină

    • 1 linguriță boia dulce

    • 1/2 linguriță usturoi granulat

    • sare și piper după gust

    • opțional: iaurt pentru marinadă

    Mod de preparare:

    1. Marinează puiul (opțional) în iaurt, cu sare, piper și condimente timp de 30 minute pentru un plus de frăgezime.

    2. Bate ouăle într-un bol, iar într-un alt bol amestecă fulgii de porumb zdrobiți grosier cu pesmetul și condimentele.

    3. Îmbibă fiecare fâșie de pui prin făină, apoi prin ou și, la final, prin amestecul crocant.

    4. Pune bucățile în airfryer, într-un singur strat, și pulverizează puțin ulei peste ele pentru extra crocant.

    5. Gătește la 190°C timp de 12–15 minute, întorcând puiul la jumătatea timpului.

    Rezultatul? Pui fraged, suculent și cu acea crustă crocantă care concurează cu cele mai populare lanțuri de fast-food, dar fără prăjeală, fără grăsimi inutile și gata în mai puțin de 30 de minute.

    Vrei și mai multă savoare? Servește cu un sos de iaurt cu usturoi sau un sos picant, făcut în casă.

    Articole asemănătoare

    Mediu 16/05/2025

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Odihnă 16/05/2025

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Odihnă 16/05/2025

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.235 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025188 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025128 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/202594 Views
    Recomandate
    Mediu 16/05/20252 Mins Read1 Views

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Suedia va aloca suplimentar 1,7 milioane de dolari proiectului „Comunități reziliente prin abilitarea femeilor”, implementat…

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Ordinea contează: pașii esențiali într-o rutină de îngrijire a tenului, explicată de dermatologi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.