Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Cultură

    Programul celei de-a IX-a ediții a Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, cu tematica „Dieta Mediteraneană și bucătăria de la Rădăcini: Sănătate și Tradiție!”

    16/11/20243 Mins Read8
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    În perioada 16-22 noiembrie 2024, în întreaga lume se celebrează „Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume”, un eveniment internațional dedicat promovării excelenței gastronomiei italiene și a dietei mediteraneene, recunoscută ca patrimoniu cultural imaterial UNESCO. 

    Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, tematica din acest an, „Dieta Mediteraneană și bucătăria de la Rădăcini: Sănătate și Tradiție!”, pune accent pe rolul bucătăriei italiene în educația alimentară și prevenirea îmbolnăvirilor printr-o nutriție echilibrată.

    Un program diversificat pentru toate gusturile

    Associazione Cuochi Italiani, ACI Moldova, se alătură inițiativei globale cu un program bogat de evenimente dedicate bucătăriei italiene. Delegația membrilor ACI Moldova va merge la București, unde, alături de colegii de la ACI România, va da startul evenimentelor gastronomice și culturale dedicate acestei ediții.

    Evenimentele principale ale săptămânii

    18 noiembrie, Palazzo Italia, București. Membrii ACI Moldova, împreună cu membrii ACI România și invitați speciali din Italia, participă la concursul gastronomic „Il piatto delle radici – Farfuria Rădăcinilor,” omagiind bucătăria italiană și dieta mediteraneană, sinonim al sănătății și tradiției.

    19 noiembrie, Palazzo Italia, București. Conferința „Dieta și Bucătăria Mediteraneană, Preparatele Străvechi” de la La Palazzo Italia din București va reuni experți de renume în nutriție și gastronomie, care vor aborda teme precum rolul medicinei culinare, importanța educației nutriționale și rădăcinile autentice ale alimentației mediteraneene.

    20 noiembrie, Universitatea Tehnică a Moldovei. Studenții de la specialitatea Tehnologia și Managementul în Alimentația Publică din cadrul Departamentului Alimentație și Nutriție, cât și elevii specialității Tehnologia Alimentației Publice din cadrul Colegiului UTM vor participa la un masterclass exclusiv, o oportunitate unică de a învăța de la maeștri ai bucătăriei italiene.

    22 noiembrie – În încheiere, ACI Moldova, în parteneriat cu Colegiul Național de Comerț al ASEM și sub îndrumarea Donna Chef ACI Moldova, Coralia Babcenco organizează un atelier special dedicat explorării valorilor dietei mediteraneene și tehnicilor culinare tradiționale italiene.

    Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume oferă participanților o incursiune autentică în tradițiile gastronomice mediteraneene, punând accent pe ingrediente de calitate, preparare sustenabilă.

    O tradiție globală care promovează excelența

    De la debutul său în 2016, „Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume” a devenit un eveniment de referință în peste 100 de țări, subliniind rolul esențial al Italiei ca ambasador al culturii gastronomice. Ediția din acest an continuă să pună în valoare ingrediente autentice, rețete tradiționale și practici sustenabile, reafirmând importanța unei alimentații sănătoase și echilibrate.

    „Bucătăria italiană nu este doar despre mâncare, ci despre cultură, sănătate și tradiție,” afirmă Francesco Sanna, președintele ACI Moldova. „Ne bucurăm să fim parte din această inițiativă globală și să împărtășim valorile noastre cu iubitorii de gastronomie din întreaga lume.”

    Despre ACI Moldova

    Associazione Cuochi Italiani, ACI Moldova, promovează educația culinară și cultura gastronomică italiană în Republica Moldova prin proiecte educaționale, competiții culinare și parteneriate cu instituții locale și internaționale.

    Pentru mai multe informații despre evenimentele organizate de ACI Moldova în cadrul „Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume”, vizitați pagina oficială ACI Moldova pe rețelele sociale.

    *Articol publicitar

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 28/11/2025

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Gastronomie 28/11/2025

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 27/11/2025

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent
    22/11/20253.360 Views
    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului
    22/11/20253.251 Views
    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa
    21/11/2025461 Views
    (VIDEO) Doi români care au ratat îmbarcarea au alergat pe pista aeroportului din Köln după un avion Wizz Air cu motoarele pornite
    24/11/2025391 Views
    Recomandate
    Advertoriale 28/11/20252 Mins Read108 Views

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Doar pe 28 noiembrie 2025, membrii FLYONE Club beneficiază de 50% reducere la toate zborurile…

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Opt edituri din Republica Moldova participă la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția a XXXII-a

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Toate zborurile FLYONE sunt la jumătate de preț! Doar astăzi

    Rețetă pentru mic dejun: budincă din chia cu scorțișoară și mere

    Care sunt semnele și metodele de gestionare ale atașamentului anxios

    Cele mai populare

    (VIDEO) S-au duelat la Vocea României, iar Tudor Chirilă a făcut alegerea. Irina Rimes și Theo Rose & Horia Brenciu s-au „bătut” pe celălalt concurent

    Vis împlinit pentru Emilian Crețu! Satul Negureni prinde rădăcini: 10 hectare de pădure au fost plantate în localitatea natală a actorului

    De ce articulațiile dor mai tare când vine frigul: explicații și sfaturi de la reumatologa Liliana Groppa

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.