Acest tip de prăjitură este ușor de realizat. Putem pune câteva într-o punguță transparentă, pe care o decorăm cu o fundă roșie și avem un cadou dulce pentru cei dragi, de Crăciun.
Ingrediente pentru semilune:
- 2 ouă
- 100 de g de unt
- 2 lingurițe de vanilie
- 100 de g de zahăr pudră
- 200 de g de nucă
- 500 de g de făină pentru prăjituri
- Sare.
Preparare:
- Lăsăm câteva ore untul și ouăle la temperatura camerei. Măcinăm fin nucile într-un blender.
- Amestecăm untul moale cu ouăle, sarea, zahărul pudră și esența de vanilie până la omogenizare. Încorporăm nuca măcinată.
- Adăugăm făina, puțin câte puțin, frământând până obținem un aluat care nu se lipește de mâini. Punem aluatul la rece, în frigider 30 de minute, o oră.
- Rupem bucățele de aluat de mărimea unei nuci. Facem un rulou de mărimea degetului mic și îi dăm forma de semilună. „Ascuțim” capetele pentru o mai bună asemănare cu semiluna.
- Punem cornulețele astfel formate în tava de cuptor peste care am pus o foaie de hârtie de copt. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și punem tava cu funcția de căldură sus-jos, pentru circa 10 minute. Trebuie doar să se rumenească puțin deasupra.
- Cât sunt calde încă, dăm cornulețele prin zahăr pudră.
Sursa: G4Food.ro