Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Plăcintă cu dovleac – un desert delicios

    04/12/20242 Mins Read29
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Indiferent cum o tăiați, o plăcintă rămâne tot o plăcintă, remarcă Today. Pentru cei care preferă felii dreptunghiulare în loc de triunghiuri și care o prepară pentru un grup mai mare de oameni, o plăcintă cu dovleac la tavă ar putea fi desertul sezonier pe care l-ați căutat. Singura recomandare este să puneți această minunăție în frigider și să o lăsați să se răcească câteva ore, pentru că o plăcintă cu dovleac rece este cea mai bună. Puneți frișcă deasupra, presărați-o cu zahăr și scorțișoară și voila: ați obținut un delicios desert.

    Ingrediente

    Blat

    • Făină albă, pentru presărat
    • 3 foi de aluat pentru tartă, congelate

    Umplutură

    • 2 conserve (de 425 g fiecare) de piure de dovleac (sau preparați propriul piure, după ce ați fiert dovleacul tăiat felii)
    • 1¾ căni de zahăr brun deschis
    • 4 ouă mari
    • 1½ căni de smântână pentru frișcă
    • 1 cană de lapte condensat
    • 1½ lingurițe de extract de vanilie
    • 2 linguri de amidon de porumb
    • 2 lingurițe de scorțișoară măcinată
    • ¾ linguriță de ghimbir măcinat
    • ½ linguriță de nucșoară măcinată
    • ¼ linguriță de cuișoare măcinate
    • 1/8 linguriță de piper negru măcinat
    • 1 linguriță de sare

    Topping

    • Frișcă (opțional)

    Preparare

    Poziționați un grătar în mijlocul cuptorului și preîncălziți-l la 200°C.

    Presărați ușor făină pe o suprafață curată și desfaceți aluatul de tartă dezghețat. Folosind un sucitor, întindeți-l până formați un mare dreptunghi de aproximativ 30 cm x 45 cm, cu grosimea de 3 mm, astfel încât să acopere întreaga suprafață a tăvii.

    Transferați aluatul într-o tavă de 25 cm x 38 cm și presați-l în tavă. Căptușiți marginile și tăiați excesul de aluat. Puneți-l deoparte.

    Într-un bol mare, bateți piureul de dovleac, zahărul brun, ouăle, smântâna pentru frișcă, laptele condensat, vanilia, amidonul de porumb și condimentele până când amestecul devine neted și omogen. Turnați amestecul peste blatul de aluat și mișcați ușor tava pentru a netezi partea de sus.

    Coaceți timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când crusta și umplutura sunt de un maro auriu. Încercați cu o scobitoare în mijlocul umpluturii pentru a vă asigura că iese curată. Scoateți-o din cuptor și lăsați să se răcească complet.

    Puneți apoi la frigider cel puțin trei ore până când se răcește complet și adăugați frișcă deasupra (opțional).

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.091 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read6 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.