Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Idei de mic dejun pentru o dantură sănătoasă. Recomandările nutriționistei

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ouă la cuptor cu somon afumat. Rețeta franțuzească cu care nu dai niciodată

    01/04/20252 Mins Read50
    Foto: Wellseasonedstudio
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ouăle en Cocotte sunt o rețetă clasică franțuzească pentru micul dejun, ușor de preparat acasă. Ouăle sunt coapte deasupra unor felii subțiri de somon afumat, crème fraîche și mărar, apoi acoperite cu un strop de smântână lichidă. Rezultatul este o textură cremoasă, cu gălbenușuri moi și moi, completate perfect de aroma delicată a somonului afumat, scrie G4Food. 

    Ingrediente

    • 1 lingură de unt nesărat
    • 110 g somon afumat, feliat subțire
    • ¼ cană de crème fraîche sau smântână
    • 1-2 linguri de mărar proaspăt, tocat fin
    • 4 ouă
    • 2-4 linguri de smântână pentru gătit
    • 1 linguriță de sare
    • ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
    • Apă clocotită
    • Opțional: baghetă prăjită sau bețișoare de brioșă pentru servire
    • 2 linguri de arpagic, tăiat subțire

    Cum se prepară 

    1. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Unge ramekin-ul (vas mic din lut sau ceramică folosit pentru coacere la cuptor) cu unt și așază-le într-un vas de copt adânc, rezistent la cuptor.
    2. Adaugă ingredientele. Pune somonul afumat, crème fraîche și mărarul în ramekin.
    3. Adaugă ouăle. Sparge fiecare ou într-un bol mic, apoi toarnă-l cu grijă în vas.
    4. Toarnă un strop de smântână lichidă peste albuș, lăsând gălbenușul expus, dacă este posibil. Presară ușor sare și piper negru măcinat.
    5. Baie de apă. Toarnă apă fierbinte în vasul de copt până ajunge la jumătatea ramekin-ului.
    6. Coace la cuptor timp de 15-20 de minute, până când ouăle sunt gătite după preferință. Începe să verifici consistența după 12 minute, pentru a evita supra-coacerea.
    7. Servește imediat, presărate cu ceapă proaspătă și pâine prăjită.
    mic dejun Ouă en cocotte

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 22/10/2025

    Idei de mic dejun pentru o dantură sănătoasă. Recomandările nutriționistei

    RECOMANDATE 21/10/2025

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Odihnă 21/10/2025

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    Populare în ultima lună
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20252.712 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025628 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025625 Views
    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”
    21/10/2025483 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 22/10/20252 Mins Read11 Views

    Idei de mic dejun pentru o dantură sănătoasă. Recomandările nutriționistei

    Pentru o dantură sănătoasă nu este suficient să te speli pe dinți, ci este important…

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    (VIDEO) „Ești Picasso al notelor muzicale”. O tânără din R. Moldova a cucerit jurații de la „Vocea României”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Idei de mic dejun pentru o dantură sănătoasă. Recomandările nutriționistei

    Studiu/ Un implant ocular permite pacienților să vadă din nou

    Stăpânii de câini și cei de pisici: care sunt diferențele dintre aceste două categorii

    Cele mai populare

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.