Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ouă la cuptor cu somon afumat. Rețeta franțuzească cu care nu dai niciodată

    01/04/20252 Mins Read50
    Foto: Wellseasonedstudio
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ouăle en Cocotte sunt o rețetă clasică franțuzească pentru micul dejun, ușor de preparat acasă. Ouăle sunt coapte deasupra unor felii subțiri de somon afumat, crème fraîche și mărar, apoi acoperite cu un strop de smântână lichidă. Rezultatul este o textură cremoasă, cu gălbenușuri moi și moi, completate perfect de aroma delicată a somonului afumat, scrie G4Food. 

    Ingrediente

    • 1 lingură de unt nesărat
    • 110 g somon afumat, feliat subțire
    • ¼ cană de crème fraîche sau smântână
    • 1-2 linguri de mărar proaspăt, tocat fin
    • 4 ouă
    • 2-4 linguri de smântână pentru gătit
    • 1 linguriță de sare
    • ¼ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
    • Apă clocotită
    • Opțional: baghetă prăjită sau bețișoare de brioșă pentru servire
    • 2 linguri de arpagic, tăiat subțire

    Cum se prepară 

    1. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Unge ramekin-ul (vas mic din lut sau ceramică folosit pentru coacere la cuptor) cu unt și așază-le într-un vas de copt adânc, rezistent la cuptor.
    2. Adaugă ingredientele. Pune somonul afumat, crème fraîche și mărarul în ramekin.
    3. Adaugă ouăle. Sparge fiecare ou într-un bol mic, apoi toarnă-l cu grijă în vas.
    4. Toarnă un strop de smântână lichidă peste albuș, lăsând gălbenușul expus, dacă este posibil. Presară ușor sare și piper negru măcinat.
    5. Baie de apă. Toarnă apă fierbinte în vasul de copt până ajunge la jumătatea ramekin-ului.
    6. Coace la cuptor timp de 15-20 de minute, până când ouăle sunt gătite după preferință. Începe să verifici consistența după 12 minute, pentru a evita supra-coacerea.
    7. Servește imediat, presărate cu ceapă proaspătă și pâine prăjită.
    mic dejun Ouă en cocotte

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Gastronomie 07/12/2025

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.660 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.158 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.027 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025344 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 07/12/20252 Mins Read124 Views

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Schimbarea regulată a bureților de bucătărie este un obicei de igienă esențial pentru a preveni…

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.