Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O rețetă de salată pentru cină: fenicul, praz, măsline și orice fel de pește afumat

    27/12/20242 Mins Read43
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Combinația fenicul, portocale și măsline este una dintre combinațiile cele mai frecvente  iarna din zona de sud a Italiei când vine vorba de a inventa fie o garnitură, fie o salată ca fel unic.

    Ingrediente pentru 4 persoane:

    • 1 bulb de fenicul
    • 3-4 portocale
    • 1 praz, partea albă
    • salată verde
    • 100 g măsline kalamata sau altele
    • câteva frunze de radicchio
    • oricare versiune de pește afumat: somon, ton, hering, hamsii, spada
    • ulei, sare, piper, lămâie

    Procedeu

    1. Ca orice salată, pregătim mai întâi ingredientele: bulbul de fenicul se curăță de partea verde, iar cea albă se taie foarte fin, subțire și se stropește imediat cu puțin ulei și lămâie, pentru a împiedica oxidarea.
    2. Se curăță portocala de coajă, se desfac feliile și se taie în 3-4 bucăți.
    3. Se spală și se scurge bine salata, și cea verde, și frunzele de radicchio. Se taie de mărime medie.
    4. Tăiem foarte fin prazul, iar peștele îl facem bucăți mici – în general cu cât fragmentele de alimente sunt mai mici, în orice preparat, cu atât aromele se întrepătrund mai bine, pentru că se amplifică suprafața de schimb.
    5. Odată pregătite toate componentele salatei, începem să o compunem: începem cu frunzele de salată verde, pe care le transferăm primele în bol.
    6. Peste ele adăugăm, alternându-le, felii subțiri de fenicul, de praz, de radicchio, printre ele și bucăți de portocale.
    7. Completăm cu măsline și hering afumat sau oricare alt preparat din pește afumat.
    8. Se condimentează cu sare, piper și ulei de măsline. Opțional, și puțin suc de lămâie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.671 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025479 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.