Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O rețetă de salată pentru cină: fenicul, praz, măsline și orice fel de pește afumat

    27/12/20242 Mins Read43
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Combinația fenicul, portocale și măsline este una dintre combinațiile cele mai frecvente  iarna din zona de sud a Italiei când vine vorba de a inventa fie o garnitură, fie o salată ca fel unic.

    Ingrediente pentru 4 persoane:

    • 1 bulb de fenicul
    • 3-4 portocale
    • 1 praz, partea albă
    • salată verde
    • 100 g măsline kalamata sau altele
    • câteva frunze de radicchio
    • oricare versiune de pește afumat: somon, ton, hering, hamsii, spada
    • ulei, sare, piper, lămâie

    Procedeu

    1. Ca orice salată, pregătim mai întâi ingredientele: bulbul de fenicul se curăță de partea verde, iar cea albă se taie foarte fin, subțire și se stropește imediat cu puțin ulei și lămâie, pentru a împiedica oxidarea.
    2. Se curăță portocala de coajă, se desfac feliile și se taie în 3-4 bucăți.
    3. Se spală și se scurge bine salata, și cea verde, și frunzele de radicchio. Se taie de mărime medie.
    4. Tăiem foarte fin prazul, iar peștele îl facem bucăți mici – în general cu cât fragmentele de alimente sunt mai mici, în orice preparat, cu atât aromele se întrepătrund mai bine, pentru că se amplifică suprafața de schimb.
    5. Odată pregătite toate componentele salatei, începem să o compunem: începem cu frunzele de salată verde, pe care le transferăm primele în bol.
    6. Peste ele adăugăm, alternându-le, felii subțiri de fenicul, de praz, de radicchio, printre ele și bucăți de portocale.
    7. Completăm cu măsline și hering afumat sau oricare alt preparat din pește afumat.
    8. Se condimentează cu sare, piper și ulei de măsline. Opțional, și puțin suc de lămâie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 06/12/2025

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Gastronomie 06/12/2025

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    Muncă 06/12/2025

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/20251.650 Views
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.155 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/20251.024 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025330 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 06/12/20254 Mins Read38 Views

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Simptomele deficienței de fier pot apărea lent, pe măsură ce nivelul acestuia începe și continuă…

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    10 reguli pentru a crește încrederea în sine a unui copil și a-l ajuta să ia decizii bune

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Semnele deficienței de fier: cum să-i identifici lipsa

    Cum prepari o cremă de fistic perfectă pentru copturile de Crăciun

    S-a deschis cel mai înalt hotel din lume. Record mondial atins fără să fie planificat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.