Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O rețetă de salată pentru cină: fenicul, praz, măsline și orice fel de pește afumat

    27/12/20242 Mins Read43
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Combinația fenicul, portocale și măsline este una dintre combinațiile cele mai frecvente  iarna din zona de sud a Italiei când vine vorba de a inventa fie o garnitură, fie o salată ca fel unic.

    Ingrediente pentru 4 persoane:

    • 1 bulb de fenicul
    • 3-4 portocale
    • 1 praz, partea albă
    • salată verde
    • 100 g măsline kalamata sau altele
    • câteva frunze de radicchio
    • oricare versiune de pește afumat: somon, ton, hering, hamsii, spada
    • ulei, sare, piper, lămâie

    Procedeu

    1. Ca orice salată, pregătim mai întâi ingredientele: bulbul de fenicul se curăță de partea verde, iar cea albă se taie foarte fin, subțire și se stropește imediat cu puțin ulei și lămâie, pentru a împiedica oxidarea.
    2. Se curăță portocala de coajă, se desfac feliile și se taie în 3-4 bucăți.
    3. Se spală și se scurge bine salata, și cea verde, și frunzele de radicchio. Se taie de mărime medie.
    4. Tăiem foarte fin prazul, iar peștele îl facem bucăți mici – în general cu cât fragmentele de alimente sunt mai mici, în orice preparat, cu atât aromele se întrepătrund mai bine, pentru că se amplifică suprafața de schimb.
    5. Odată pregătite toate componentele salatei, începem să o compunem: începem cu frunzele de salată verde, pe care le transferăm primele în bol.
    6. Peste ele adăugăm, alternându-le, felii subțiri de fenicul, de praz, de radicchio, printre ele și bucăți de portocale.
    7. Completăm cu măsline și hering afumat sau oricare alt preparat din pește afumat.
    8. Se condimentează cu sare, piper și ulei de măsline. Opțional, și puțin suc de lămâie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Cultură 14/10/2025

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.394 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.140 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025617 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025581 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/10/20254 Mins Read31 Views

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Toată lumea experimentează anxietate la un moment dat în viață. Fie că este vorba despre…

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.