Când nu știi ce să gătești și cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie, soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau să gândești un meniu pentru întreaga săptămână. Este ceea ce se numește batch cooking.
Mai jos aveți meniul propus pentru săptămâna 13-19 octombrie.
Lista de cumpărături pentru meniul întregii săptămâni
- Fructe de sezon: struguri, prune, smochine, mere, pere, gutui
- Fructe de import
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, dovleac, ciuperci, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre, fasole verde, porumb, busuioc, rucola, valeriană.
- Cartofi, cartofi dulci
- Legume conservate: bulion, suc de roșii, năut
- Ton în conservă, doradă
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Carne de pui
- Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, mozzarella
- Pâine toast, fulgi de ovăz
- Paste, orez
- Ouă
- Măsline
- Condimente, sare, piper.
Sursa: G4Food.ro