Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Orez chinezesc gata în 15 minute: rețetă perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă

    Cât este normal să varieze greutatea corporală într-o zi și 7 motive frecvente pentru care se întâmplă asta

    „Tema pentru acasă” — spectacol de comemorare la Butuceni

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Nu știi ce să mai gătești la prânz? Încearcă rețeta simplă, dar sățioasă de „quiche Lorraine”

    06/11/20242 Mins Read10
    Quiche Lorraine / Sursa foto: https://ccnull.de/G4Media.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    În versiunea sa autentică, quiche Lorraine era o plăcintă cu o bază din aluat de pâine și o umplutură dintr-un amestec de ouă bătute cu „crème fraîche”, fără brânză. Aceasta a fost documentată pentru prima dată la începutul secolului al XVII-lea, însă nu este menționată prezența brânzei. De-a lungul timpului, rețeta a evoluat, adăugându-se untură sau slănină, iar ulterior, brânza a fost reintegrată în compoziție, rezultând varianta pe care o cunoaștem astăzi. Acum, quiche Lorraine este protejată de Syndicate National de Defense et de Promotion de l’Authentique Quiche Lorraine, care încă nu a stabilit clar dacă rețeta originală include sau nu brânză. În ciuda controverselor legate de ingredientele sale, quiche Lorraine rămâne o delicatesă savuroasă, perfectă pentru un prânz delicios și sățios. 

    Ingrediente

    Pentru aluat:

    • 250 g făină
    • 125 g unt (rece, tăiat cubulețe)
    • 1 ou
    • 1 vârf de cuțit de sare
    • 2-3 linguri de apă rece

    Pentru umplutură:

    • 200 g bacon sau slănină, tăiat cubulețe
    • 200 g smântână
    • 200 g brânză rasă
    • 3 ouă
    • 1/2 linguriță de nucșoară
    • Sare și piper, după gust

    Mod de preparare

    1. Prepararea aluatului:
      • Într-un bol, combină făina cu sarea și untul. Amestecă până obții o textură nisipoasă.
      • Adaugă oul și 2-3 linguri de apă rece, apoi frământă ușor până când aluatul se leagă. Formează o bilă, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider timp de 30 de minute.
    2. Gătirea baconului:
      • Într-o tigaie, prăjește baconul până devine crocant. Scoate-l pe un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
    3. Prepararea umpluturii:
      • Într-un bol, bate ouăle, apoi adaugă smântâna, brânza rasă, nucșoara, sare și piper. Amestecă bine.
    4. Asamblarea quiche-ului:
      • Preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde aluatul într-o formă de tartă și înțeapă-l din loc în loc cu o furculiță.
      • Presară baconul prăjit pe fundul tartei, apoi toarnă amestecul de ouă și smântână deasupra.
    5. Coacerea:
      • Coace quiche-ul în cuptor timp de 35-40 de minute, sau până când umplutura este fermă și ușor aurie.
    6. Servire:
      • Lasă quiche-ul să se răcească puțin înainte de a-l tăia. Servește-l cald sau la temperatura camerei, alături de o salată proaspătă.

    Articol preluat: G4Food

    guiche Lorraine rețetă de prânz

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 15/06/2025

    Orez chinezesc gata în 15 minute: rețetă perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă

    RECOMANDATE 15/06/2025

    Cât este normal să varieze greutatea corporală într-o zi și 7 motive frecvente pentru care se întâmplă asta

    Cultură 15/06/2025

    „Tema pentru acasă” — spectacol de comemorare la Butuceni

    Populare în ultima lună
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/20251.807 Views
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.069 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025157 Views
    Cât alcool și câte țigări ai voie să iei cu tine când călătorești în țările UE
    10/06/2025120 Views
    Recomandate
    Gastronomie 15/06/20251 Min Read28 Views

    Orez chinezesc gata în 15 minute: rețetă perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă

    Dacă ești în căutarea unei cine rapide și delicioase, G4Food propune o rețetă de orez…

    Cât este normal să varieze greutatea corporală într-o zi și 7 motive frecvente pentru care se întâmplă asta

    „Tema pentru acasă” — spectacol de comemorare la Butuceni

    Studiu: Cerealele pentru copii sunt tot mai puțin sănătoase

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Orez chinezesc gata în 15 minute: rețetă perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă

    Cât este normal să varieze greutatea corporală într-o zi și 7 motive frecvente pentru care se întâmplă asta

    „Tema pentru acasă” — spectacol de comemorare la Butuceni

    Cele mai populare

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.