Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Nu arunca cozonacul uscat rămas de la masa de Paște. Există moduri în care îl poți refolosi după sărbători

    23/04/20253 Mins Read17
    Foto: romaniatv.net
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    După sărbătorile pascale, aproape toată lumea rămâne cu aceleași „provocări” culinare: mâncare în exces și deserturi uitate în caserolele din frigider. Dacă și ție ți-au rămas felii de cozonac uscat de la masa de Paște, care nu mai încântă pe nimeni, nu te grăbi să le arunci. Aceste resturi pot deveni baza unor deserturi savuroase și inventive. Iată ce rețete delicioase ies cu resturile de cozonac, arată G4Food. 

    Budincă de cozonac la cuptor

    Una dintre cele mai cunoscute și simple modalități de a valorifica resturile de cozonac este transformarea lor într-o budincă dulce. Ai nevoie de felii de cozonac, lapte, ouă, zahăr, esență de vanilie, stafide sau fulgi de ciocolată.

    Taie cozonacul pătrățele, pune-le într-un vas termorezistent, apoi toarnă peste ele amestecul de ouă bătute cu lapte și zahăr. Lasă să absoarbă lichidul, după care bagă compoziția la cuptor, pentru 30–40 de minute. Servește cald, cu un pic de frișcă sau înghețată.

    Tiramisu la pahar

    Înlocuiește pișcoturile clasice din tiramisu cu felii de cozonac rămase de la masa de Paște și vei obține un desert gustos. Îți trebuie cozonac, cafea, mascarpone, frișcă, zahăr, ouă și cacao pentru decor.

    Taie felii subțiri de cozonac și înmoaie-le ușor în cafea. Așază-le în straturi alternative cu crema de mascarpone, apoi pudrează cu cacao. Lasă la rece minimum două ore.

    Pachețele de primăvară cu cozonac și brânză dulce

    O idee rapidă de reutilizare a feliilor uscate de cozonac rămase de la masa de Paște: taie cozonacul în fâșii și pune o linguriță de umplutură din brânză dulce, ou și zahăr pe fiecare. Rulează-le în aluat de foietaj, unge cu ou și coace 15–20 de minute.

    French toast cu cozonac

    Dacă te-ai săturat de omletă la micul dejun sau de laptele cu cereale, prepară french toast cu cozonac. Ai nevoie de felii de cozonac, ouă, lapte, scorțișoară, zahăr și unt.

    Înmoaie feliile de cozonac într-un amestec de ou și lapte, apoi prăjește-le în tigaie cu unt până devin aurii. Servește cu miere, frișcă sau fructe.

    Cheesecake cu blat din cozonac

    În loc de biscuiți folosește resturile de cozonac ca bază pentru un cheesecake delicios. Mărunțește cozonacul și amestecă-l cu puțin unt topit. Tasează-l într-o formă de tort, apoi toarnă peste el crema de brânză (mascarpone), frișcă și zahăr. Lasă-l la frigider câteva ore. Îl poți decora cu fructe de pădure.

    Înghețată din cozonac

    Dacă ai o mașină de înghețată sau un blender puternic, poți transforma cozonacul într-o bază aromată pentru o înghețată specială. Mixează cozonacul cu lapte condensat, frișcă lichidă și esență de rom. Adaugă nuci, stafide sau ciocolată și congelează. Gustul va fi intens, ca un cozonac rece și cremos.

    Ei bine, cozonacul uscat nu trebuie să ajungă la gunoi. Dimpotrivă, poate fi începutul unui nou desert, uneori chiar mai bun decât originalul. Cu puțină creativitate, transformi feliile de cozonac într-un preparat nou, gustos și surprinzător.

    cum poți folosi cozonacul de paște

    Articole asemănătoare

    Cultură 13/05/2025

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Muncă 13/05/2025

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    RECOMANDATE 13/05/2025

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.226 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025292 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025143 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025112 Views
    Recomandate
    Cultură 13/05/20254 Mins Read21 Views

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Piesa „Espresso Macchiato” a rapperului și cântărețului estonian Tommy Cash, selecția Estoniei pentru concursul Eurovision…

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    „Volume eating”: metoda care presupune să mănânci mai mult și totodată să slăbești

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum sună cea mai controversată piesă de la Eurovision 2025 „Espresso Macchiato” a estonianului Tommy Cash, care a trezit indignare printre italieni

    Cum sunt ajutate persoanele cu demență să-și mențină funcțiile cognitive prin activități fizice, precum grădinăritul

    Fenomenul Ozempic? Cum slăbesc persoanele supraponderale cu un medicament pentru diabetici

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.