Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Muffins cu dovleac și ciocolată: dejun sau o gustare delicioasă

    14/10/20252 Mins Read43
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Atât timp cât dovlecii rezistă, este mereu o idee bună să îi folosim cât mai mult, atât în preparate dulci, cât și sărate. Incluzând miezul de dovleac în deserturi, putem reduce cantitatea de zahăr folosit, ceea ce face orice rețetă dulce cu dovleac mai dietetică.

    Muffins cu dovleac și ciocolată sunt deserturi echilibrate, nu foarte dulci, conțin fibre, iar amestecul de arome dau senzația că sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape.

    Ingrediente pentru circa 12 muffin cu dovleac și ciocolată

    • 200 g făină tip 00
    • 8 g praf de copt
    • 1/2 linguriță ghimbir pudră (sau un vârf de cuțit de scorțișoară, sau amestec din ambele)
    • 120 g unt moale
    • 100 g zahăr
    • 2 ouă
    • 170 g dovleac gătit la vapori sau la cuptor
    • 150 g ciocolată cu 70% cacao
    • un praf de sare

    Procedeu

    1. Înainte de toate, avem nevoie de pulpa de dovleac gătită fie la vapori, fie coaptă în cuptor. Din circa 200 g de dovleac crud vom obține aproximativ 170 g dovleac gătit, atât cât ne e suficient.
    2. Odată pregătit dovleacul, începem prin a amesteca într-un bol toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și ghimbirul/scorțișoara. Le lăsăm deoparte.
    3. Într-un alt bol separat, amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul până obținem o consistență cremoasă și care înglobează aer.
    4. Peste compoziția de unt și zahăr adăugăm ouăle și continuăm până sunt complet înglobate și compoziția este uniformă.
    5. Adăugăm  pulpa de dovleac, continuând să amalgamăm.
    6. Peste acest amestec de ingrediente cremoase le adăugăm pe cele uscate amestecate în celălalt bol.
    7. În final, adăugăm ciocolata mărunțită cu cuțitul și încorporăm rapid – nu trebuie amestecat mult, pentru ca ciocolata să nu se topească în compoziție.
    8. Turnăm aluatul în formele de muffin tapetate cu hârtie pentru muffin, umplându-le doar  2/3 din volumul total.
    9. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C timp circa 20 de minute, până devin aurii.
    10. Sunt gata de savurat după ce se răceasc puțin și le putem scoate din formele lor.
    11. Se poate încerca aceeași compoziție și în tăvi normale de chec, umplute, la fel doar două treimi.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Cultură 20/10/2025

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Gastronomie 20/10/2025

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    RECOMANDATE 20/10/2025

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025753 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025613 Views
    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu
    20/10/2025352 Views
    Recomandate
    Cultură 20/10/20252 Mins Read352 Views

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vă amintiți de eleva de la Școala „Alexandru Ioan Cuza” din satul Roșu, raionul Cahul,…

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Damian Spinei – tânărul care cântă dorul și bucuria neamului său: „Este o formă de arhivă vie”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De la un mesaj pe Facebook la o întâlnire adevărată: scriitorul Cezar Paul-Bădescu merge în satul Roșu

    Vinete cu brânză la cuptor: o rețetă simplă și gustoasă

    Legătura dintre zahăr, insulină și acnee: sfaturi pentru o piele sănătoasă

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.