Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mini-brioșe cu banană și ciocolată – fără făină

    22/04/20252 Mins Read21
    Foto: eatingwell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pufoase, dense, fără prea mult zahăr și fără făină – mini-brioșe cu banană și fulgi de ciocolată, pentru pauza de cafea.  

    Ingrediente:

    • 1 ½ căni de fulgi de ovăz (vezi sfatul de la final)

    • 1 linguriță praf de copt

    • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu

    • ¼ linguriță sare

    • 2 ouă

    • aproximativ 2 banane pasate

    • ⅓ cană zahăr brun

    • 3 linguri ulei neutru (avocado etc.)

    • 1 linguriță extract de vanilie

    • ½ cană fulgi de ciocolată

    Mod de preparare:

    1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și tapetează o tavă pentru 24 de mini-brioșe cu spray de gătit sau unt.

    2. Măcină ovăzul într-un blender până obții o făină fină. Adaugă praful de copt, bicarbonatul și sarea.

    3. Adaugă ouăle, bananele pasate, zahărul, uleiul și vanilia. Mixează până obții o compoziție omogenă și cremoasă.

    4. Încorporează fulgii de ciocolată.

    5. Toarnă compoziția în formele pregătite.

    6. Coace timp de 15–17 minute, până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată.

    7. Lasă-le să se răcească 5 minute în tavă, apoi scoate-le pe un grătar și lasă-le să se răcească complet.

     Sfaturi utile:

    • Dacă ai intoleranță la gluten sau boală celiacă, asigură-te că folosești ovăz certificat fără gluten, deoarece ovăzul obișnuit poate fi contaminat cu grâu sau orz.

    • Poți păstra brioșele la frigider în recipiente ermetice până la 5 zile sau le poți congela pentru mai târziu.

    brioșe cu banană și ciocolată brioșe cu ciocolată și bananăâ mini-brioșe cu banană

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read0 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.