Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Midii cu sos de roșii: o rețetă simplă și plină de savoare

    04/06/20252 Mins Read20
    Sursa foto: G4Food.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Vara aceasta, iubitorii de fructe de mare mizează pe o rețetă simplă și plină de savoare: midii cu sos de roșii. Preparatul, ideal pentru serile calde, promite un festin mediteranean direct în farfurie, scrie G4Food.

    Pentru o porție de patru persoane, sunt necesare aproximativ un kilogram de midii proaspete, atent curățate.

    Ingrediente:

    • 1 kg de midii proaspete (curățate și spălate)
    • 3 linguri de ulei de măsline
    • 2-3 căței de usturoi (zdrobiți)
    • 1 ceapă mică (tocată mărunt)
    • 400 g roșii tocate (sau 1 conservă de roșii cuburi)
    • 100 ml vin alb sec
    • Sare și piper după gust
    • 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
    • 1 legătură de pătrunjel verde (tocat)
    • Opțional: fulgi de ardei iute pentru un plus de picant

    Mod de preparare:

    Pregătirea midiilor

      • Spală midiile în apă rece și curăță-le bine de nisip și alge. Aruncă midiile care sunt crăpate sau nu se închid la atingere.

    Sotarea aromelor

    • Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline.
    • Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le la foc mediu până devin aurii și moi.

    Sosul de roșii

    • Adaugă roșiile tocate (sau conserva de roșii) peste ceapă și usturoi.
    • Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă ușor 5-7 minute, adăugând sare, piper și zahăr (dacă roșiile sunt prea acide).

    Adăugarea midiilor

    • Toarnă vinul alb peste sos și lasă-l să dea în clocot.
    • Adaugă midiile în cratiță, acoperă cu un capac și gătește la foc mediu timp de 5-7 minute, până când midiiile se deschid (aruncă-le pe cele care rămân închise).

    Finalizare

      • Presară pătrunjelul tocat și, dacă dorești, fulgii de ardei iute. Amestecă ușor.

    Servire

      • Servește midiile fierbinți, cu pâine proaspătă sau baghetă pentru a înmuia sosul delicios.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 19/06/2025

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Cultură 19/06/2025

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    RECOMANDATE 19/06/2025

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Populare în ultima lună
    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras
    19/06/20256.832 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/20251.873 Views
    Reguli noi la benzinăriile din țară: Cine are voie să alimenteze vehiculul și ce recipiente sunt interzise
    18/06/20251.616 Views
    Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără picioare în urma unui grav accident, a născut un băiețel. Mesajul proaspetei mămici
    17/06/20251.611 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 19/06/20252 Mins Read12 Views

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Castraveții sunt printre cele mai populare legume ale verii, savurați simpli, alături de un sandviș,…

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Cele mai bine plătite posturi vacante din R. Moldova. Vezi oferta lunii iunie 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce nu știai despre castraveți? Hidratare, fibre și beneficii pentru sănătate în sezonul cald

    Top 10 orașe cu cel mai ridicat nivel de trai în lume. Cine domină topul

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Cele mai populare

    Ce spun campioanele Irina Rîngaci și Anastasia Nichita despre așa-zisa „victorie mondială” a lui Victor Muntean, alias Caras

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    Reguli noi la benzinăriile din țară: Cine are voie să alimenteze vehiculul și ce recipiente sunt interzise

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.