Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Midii cu sos de roșii: o rețetă simplă și plină de savoare

    04/06/20252 Mins Read34
    Sursa foto: G4Food.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Vara aceasta, iubitorii de fructe de mare mizează pe o rețetă simplă și plină de savoare: midii cu sos de roșii. Preparatul, ideal pentru serile calde, promite un festin mediteranean direct în farfurie, scrie G4Food.

    Pentru o porție de patru persoane, sunt necesare aproximativ un kilogram de midii proaspete, atent curățate.

    Ingrediente:

    • 1 kg de midii proaspete (curățate și spălate)
    • 3 linguri de ulei de măsline
    • 2-3 căței de usturoi (zdrobiți)
    • 1 ceapă mică (tocată mărunt)
    • 400 g roșii tocate (sau 1 conservă de roșii cuburi)
    • 100 ml vin alb sec
    • Sare și piper după gust
    • 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
    • 1 legătură de pătrunjel verde (tocat)
    • Opțional: fulgi de ardei iute pentru un plus de picant

    Mod de preparare:

    Pregătirea midiilor

      • Spală midiile în apă rece și curăță-le bine de nisip și alge. Aruncă midiile care sunt crăpate sau nu se închid la atingere.

    Sotarea aromelor

    • Într-o cratiță mare, încălzește uleiul de măsline.
    • Adaugă usturoiul și ceapa și călește-le la foc mediu până devin aurii și moi.

    Sosul de roșii

    • Adaugă roșiile tocate (sau conserva de roșii) peste ceapă și usturoi.
    • Amestecă bine și lasă sosul să fiarbă ușor 5-7 minute, adăugând sare, piper și zahăr (dacă roșiile sunt prea acide).

    Adăugarea midiilor

    • Toarnă vinul alb peste sos și lasă-l să dea în clocot.
    • Adaugă midiile în cratiță, acoperă cu un capac și gătește la foc mediu timp de 5-7 minute, până când midiiile se deschid (aruncă-le pe cele care rămân închise).

    Finalizare

      • Presară pătrunjelul tocat și, dacă dorești, fulgii de ardei iute. Amestecă ușor.

    Servire

      • Servește midiile fierbinți, cu pâine proaspătă sau baghetă pentru a înmuia sosul delicios.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.