Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun special, pentru ultima duminică dinainte de Crăciun: omletă festivă cu somon afumat și avocado

    22/12/20242 Mins Read23
    Foto: G4food.ro/Pxhere
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ultima duminică de dinainte de Crăciun este momentul perfect pentru a savura un mic dejun festiv, ușor de preparat, dar plin de savoare. Omleta cu somon afumat și avocado este alegerea ideală pentru a începe ziua cu energie, potrivit G4food.ro. 

    Ingrediente (pentru 2 porții):

    • 4 ouă mari
    • 2 linguri de lapte
    • 1 lingură de unt
    • 100 g somon afumat
    • 1 avocado bine copt
    • 1 lingură de suc de lămâie
    • Sare și piper, după gust
    • Opțional: câteva frunze de rucola sau mărar proaspăt pentru decor

    Mod de preparare:

    1. Pregătirea ingredientelor:
      • Bate ouăle într-un bol împreună cu laptele, adaugă un praf de sare și piper. Amestecă bine până când compoziția devine omogenă.
      • Taie avocado-ul în jumătate, scoate sâmburele și feliază-l subțire. Stropește-l cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
    2. Prepararea omletei:
      • Într-o tigaie antiaderentă, topește untul la foc mediu. Toarnă amestecul de ouă și gătește omleta, ridicând ușor marginile cu o spatulă pentru a permite ouălor necoapte să ajungă pe suprafața fierbinte.
      • Când omleta este aproape gata (dar încă ușor moale la suprafață), adaugă felii de somon afumat peste jumătate din omletă.
    3. Asamblarea:
      • Pliază omleta în jumătate și transfer-o pe o farfurie.
      • Servește cu feliile de avocado alături și decorează cu rucola sau mărar, după preferință.

    Sugestie de servire:

    Această omletă festivă poate fi servită alături de o felie de pâine prăjită integrală și un pahar de suc proaspăt de portocale. Este un preparat care îmbină perfect texturile cremoase și aromele sofisticate, fiind ideal pentru a celebra ultima dimineață de duminică din an.

    mic dejun omletă omletă cu somon la mic dejun

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025995 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025468 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025209 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20252 Mins Read15 Views

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Într-un moment în care alimentația echilibrată câștigă tot mai mult teren, EatingWell propune o rețetă simplă:…

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.