Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Recomandări de evenimente în Chișinău – mijlocul lunii noiembrie 2025

    Cum să dezvolți o relație bună între copil și animalul de companie

    Ziua Mondială a Diabetului: R. Moldova înregistrează 10 mii de cazuri noi anual

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun sățios: terci din ovăz cu lapte de migdale și portocală

    13/02/20252 Mins Read32
    Foto: G4Food.ro/dreamstime.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă vara e suficient să lăsăm fulgii de ovăz la înmuiat peste noapte, pentru un mic dejun rece, iarna este preferabil terciul gătit, cald, pe care îl putem personaliza cu arome și alte adaosuri nutriționale, de exemplu portocale. Pentru a evita posibile reacții între laptele de vacă și fructele proaspete, este preferabil laptele vegetal, ideal de migdale. Vom obține în câteva minute un mic dejun care ofră sațietate prin prezența ovăzului și a carbohidraților săi complecși, cu un bun nivel proteic, aromat și plin de vitamina C. 

    Ingrediente pentru 2 porții de terci de ovăz cu portocale

    • 400 g lapte vegetal, preferabil de migdale
    • 80 g fulgi de ovăz
    • Sucul de la 1 portocală și coaja rasă
    • 1 portocală întreagă feliată
    • 2 linguri de miere sau sirop de arțar
    • boabe de rodie
    • sare
    • scorțișoară
    • ghimbir
    • opțional, seminșe de chia sau altele, după preferințe

    Procedeu

    Într-un vas mic, la foc mediu, aducem la punctul de fierbere laptele vegetal, adăugând în el puțină sare. După care adăugăm fulgii de ovăz și fierbem la foc mic circa 10-15 minute, în funcție de cât vrem să fie de moi fulgii.

    În timp ce așteptăm să fiarbă fulgii de ovăz, radem coaja de la 1 portocală și o dăm deoparte, apoi stoarcem sucul.

    Transferăm terciul obținut într-un bol rece și adăugăm peste el sucul proaspăt de portocale, stors înainte. Împreună cu el, mierea sau siropul de arțar și aromele, scorțișoara și ghimbirul, ambele sub formă de pulbere. Dacă vrem să adăugăm și o cantitate mică de semințe de chia, pentru un plus de proteine, acum e momentul.

    Împărțim cantitatea totală de terci de ovăz cu portocale în două boluri și servim completând cu boabe de rodie, felii de portocală și coajă rasă.

    Sursă rețetă: G4Food.ro

    terci de ovăz cu portocală

    Articole asemănătoare

    Advertoriale 14/11/2025

    Recomandări de evenimente în Chișinău – mijlocul lunii noiembrie 2025

    Odihnă 14/11/2025

    Cum să dezvolți o relație bună între copil și animalul de companie

    RECOMANDATE 14/11/2025

    Ziua Mondială a Diabetului: R. Moldova înregistrează 10 mii de cazuri noi anual

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20254.617 Views
    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național
    08/11/20253.689 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.488 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.018 Views
    Recomandate
    Advertoriale 14/11/20253 Mins Read30 Views

    Recomandări de evenimente în Chișinău – mijlocul lunii noiembrie 2025

    Luna noiembrie continuă cu o serie de evenimente captivante în Chișinău, care aduc în prim-plan…

    Cum să dezvolți o relație bună între copil și animalul de companie

    Ziua Mondială a Diabetului: R. Moldova înregistrează 10 mii de cazuri noi anual

    Cine a primit marele premiu World Cheese Awards 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Recomandări de evenimente în Chișinău – mijlocul lunii noiembrie 2025

    Cum să dezvolți o relație bună între copil și animalul de companie

    Ziua Mondială a Diabetului: R. Moldova înregistrează 10 mii de cazuri noi anual

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.